Tarih: 24.10.2023 13:01

Sakarya'da Osmanlı'nın hatıraları yad edildi

Facebook Twitter Linked-in

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin kültür takvimi kapsamında Pamukova’da “Karaca Ahmet Türbesi” başlıklı bir söyleşi veren yazar Mustafa İsen, Karaca Ahmet’in Sakarya’da kurduğu tekkeyle bölgenin İslam’a sarılmasına büyük katkı sunduğundan bahsederek Osmanlı’nın hatıralarını yad etti.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi,“Kültürün, Sanatın ve Tarihin Başkenti” sloganıyla başladığı Ekim Ayı Kültür Etkinlikleri kapsamında birbirinden güzel etkililiklere ev sahipliği yapıyor.

26. Dönem AK Parti Milletvekili yazar Prof. Dr. Mustafa İsen, kültür takviminde yer alarak Pamukova’daki Pamukova Karaca Ahmet Sultan Türbesi önünde Osmanlı döneminde yaşamış bir evliya olan Karaca Ahmet ile ilgili bir söyleşi gerçekleştirdi. Osmanlı İmparatorluğu’nun Sakarya’da gerçekleştirdiği girişimler üzerine konuşan Prof. Dr. İsen, Karaca Ahmet’in 1000 yıl önce Pamukova bölgesine gelip yerleşerek burada bir tekke kurduğunu ve bugünün Sakarya’sının İslam’a sımsıkı sarılmasında önemli bir rol oynadığından bahsetti.

Ayrıca Karaca Ahmet’in dönemin padişahı Orhan Gazi ile birlikte Pamukova’nın fethine katıldığını anlatan İsen, ilçedeki bugünün Paşalar Köyü’nde çok önemli hatıraların ve izlerin yer aldığını ifade etti. 1313 yılından önce Bizans toprakları olan bölgede o zamanlardan kalan tarihi kalıntıların bulunduğunu hatırlatan İsen, tarihe kıymet vererek korumanın önemine dikkat çekti.

Keyifle geçen programı yüzlerce tarih ve sanat dostu takip ederken, söyleşi soru-cevap oturumuyla daha keyifli bir hale geldi. Prof. Dr. İsen, program sonunda katılımcılarla fotoğraf çekildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —