Tarih: 24.03.2024 03:45

Matruşka İttifakı Ne Anlama Geliyor? Matruşka Ne Demek?

Facebook Twitter Linked-in

Matruşka, (Rusça: матрёшка, telaffuz: [matriyoşka]) Rus yapımı bir oyuncak bebek türüdür.

Ahşap, el yapımı, ortası oyuk bebek figürünün içerisinde iç içe yerleştirilmiş, boyutları giderek küçülen çok sayıda bebekten oluşur. Geleneksel olarak matruşkalar, iri ve güçlü birer kadın görünümündedir. Genelde geleneksel Rus kıyafeti olan sarafan giymiş bebekler şeklinde boyanırlar. Rusya'nın siyasi liderleri, masal kahramanları ve çizgi film karakterleri olarak çizilmiş olanları da üretilmektedir. Bu bebeklerde el ve ayak detaylarına yer verilmez.

Bebeklerin gövdesi yarı ovaldir ve üzerine Rus kültürüne özgü motifler çizili ve guaj boya ile boyalıdır. Bir matruşkada, iç içe geçmiş bebeklerin sayısı genelliklle beş veya yedidir. Ancak özel istek üzerine elli, altmış ya da daha fazla figürden oluşan büyük boyutlu matruşkalar da üretilir. Üretiminde sıklıkla ıhlamur ağacı, bazen kızılağaç veya huş ağacı gibi kolay şekillendirilebilecek yumuşaklıkta ağaçlar kullanılır.

MATRUŞKA İTTİFAKI NE DEMEK?

Matruşka bebekler birbirinin içinden çıktığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan da CHP'nin içinden DEM Parti'nin çıktığını ifade etmek için bu benzetmeyi kullanmıştır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —