Tarih: 29.11.2022 11:05

Tüm Tahminleri Unutun! Karşınızda Yeni Asgari Ücret Tutarı!

Facebook Twitter Linked-in

2022'de enflasyonun yükselmesinin ardından her yıl artan asgari ücrete bir yılda iki kez zam yapıldı. Son dönemde enflasyona yenik düşen asgari ücrete Ocak ayında yapılan zamlara rağmen yeni tahminler gündemden asla düşmüyor.

 

Asgari Ücret Artışı Enflasyonun Üzerinde Olacak

Maliye ve Hazine Bakanı Nureddin Nebati canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, asgari ücret ve memur maaş zammıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“2022'den bu yana, devlet çalışanları için bile asgari ücret enflasyon nedeniyle düşmedi. Yılbaşı, asgari ücretlerin belirlendiği zamandır. Bu yılki enflasyon tahminleri tutmadı, bu nedenle gelenek bozuldu ve asgari ücret yükseltildi. Neredeyse %95'lik bir iyileşme oldu. Önümüzdeki yıllarda ve on yıllarda, Cumhurbaşkanımızın konumu oldukça belirgin olacaktır. Mütevazı geliri olanlar için asgari ücret enflasyonun altında olmayacak. Önümüzdeki dönemde görev bu şekilde tamamlanacak. Artış enflasyondan daha fazla olacaktır. Cumhurbaşkanımızın her zaman açıkça ifade ettiği gibi, artış asla enflasyonun altına düşmeyecek”

 

Zam Ne Kadar Olacak?

Hükümetin mükerrer açıklamaları dikkate alındığında asgari ücrete ne kadar zam yapılacak sorusunun cevapları aranmaya başlandı. Vergi uzmanı Muhammet Bayram konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bayram'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Eylül ayı enflasyonu yüzde 3,08'di. Önceki üç aylık enflasyon farkları toplamı 6,91. Bu aylık tutarlar bu hesaplamada dikkate alınmıyor. Memurların enflasyona göre düzeltilmiş maaş zammı yani temmuzdan aralık sonuna kadar enflasyondaki toplam farkı hesaba katmamız lazım TÜFE Aralıktan bu yana yüzde 52.40 artmış olsa bile 3 aylık enflasyon 6.91. Emekli çalışanlarımız ve memurlarımız bu enflasyon farkını aldılar. Enflasyon farkı emeklilerde yüzde 42,35, memurlarda yüzde 41,69 oldu. Aralık ayı itibariyle yüzde 42'lik fark dikkate alındığında yüzde 10'luk enflasyonda 3 aylık bir esneme yaşandı.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —