Tarih: 15.03.2023 15:01

Depremzedeye ÖTV'siz araç (araba) satılacak mı? Depremden etkilenenlere ÖTV'siz otomobil verilir mi?

Facebook Twitter Linked-in

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetinde 2 deprem meydana geldi. Depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 45 bini geçerken binlerce kişi de yakınlarını, sevdklerini ve yaşadıkları kenti kaybetmenin acısıyla yeniden hayata tutunmaya çalışıyor. Depremler nedeniyle binlerce araç da hasar aldı ve kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaraların sarılmasına çalışılıken "depremzedelere ÖTV'siz araç hakkı verilsin" önerisi ortaya atıldı.

Depremzedeye ÖTV'siz araç (araba) satılacak mı?

Deprem afetinden en çok etkilenen illerimizin başında gelen Hatay'da enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Antakya Ticaret ve Sanayi Odasından gelen öneri oldukça ses getirdi. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası depremzedeler için ÖTV'siz araç alımı hakkının verilmesi önerisinde bulundu. Önerinin kabul görüp görmeyeceği ise ilerleyen günlerde belli olacak.

Depremden etkilenenlere ÖTV'siz otomobil verilir mi?

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin depremzedelere ÖTV'siz araç hakkı verilsin önerisine ilişkin NTV televizyonuna açıklamalarda bulundu. Çinçin açıklamasında "İnsanlar kendi işyerini, evini ve azımsanmayacak rakamda kişi de binek otosunu veya ticari vasıtasını kaybetmiş durumda. Deprem fdelaketi yaşayanların yüzde 25'inde bu durum söz konusu. ÖTV'siz bir kereye mahsus araç alması konusunda çözüm bekliyoruz." dedi. Depremden etkilenen vatandaşlara ÖTV'siz araç verilmesi konusu henüz bir öneri. Konuya dair yaşanacak son gelişmeleri sizlere aktaracağız.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —