Tarih: 08.05.2023 12:20

Kurtlar Vadisi’nin Erdal’ı Sefa Zengin Kimdir? Sefa Zengin’in Memleketini Duyanlar Hayatının Şokunu Yaşıyor! Meğer…

Facebook Twitter Linked-in

Ekranların usta isimlerinden biri olan tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Sefa Zengin, hafızalara Kurtlar Vadisi isimli dizide canlandırdığı Zafer karakteriyle kazınmıştı. Bu rolüyle çok beğenilen Sefa Zengin, bir süredir ekranlardan uzak duruyordu. Yıllar sonra ortaya çıkan Sefa Zengin’in son hali herkesi şaşırtırken; ünlü oyuncun yaşamı da merak edilmeye başlandı! Peki, Kurtlar Vadisi’nin Erdal’ı Sefa Zengin kimdir? Sefa Zengin aslen nereli, kaç yaşında? Sefa Zengin nasıl ünlü oldu, hangi dizi ve filmlerde rol aldı? İşte, detaylar…

Dönemin birbirinden ünlü isimleri olan Oktay Kaynarca, Necati Şaşmaz ve Özgü Namal’ın başrollerini paylaştığı Kurtlar Vadisi isimli dizide Zürriyetsiz Erdal karakterini canlandırmasıyla hafızalara kazınan ünlü oyuncu Sefa Zengin, şimdilerde tiyatro çalışmalarının yanı sıra yeni dahil olduğu dizisi için de hazırlıklara başladı.

TRT1 ekranlarının dijital yayın platformlarından seyirci karşısına çıkaracağı ‘Teşkilat-ı Mahsusa Trablus’ isimli dizide rol alacak olan Sefa Zengin, setten ilk kareleri de paylaştı. Son haliyle herkesi şaşırtan Sefa Zengin’in fotoğrafına; ‘Yıllar sert geçmiş’, ‘Yaşlanmışsın be kral’ gibi yorumlar geldi. Bunun üzerine merak edilen Sefa Zengin’in yaşı herkesi şaşırttı!

Oyunculuğun yanı sıra seslendirme sanatçılığı da yapan Sefa Zengin, 26Mayıs 1968 tarihinde Malatya’da dünyaya geldi. 54 yaşında olan Sefa Zengin, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Dormen Tiyatrosu’nda profesyonel oyunculuk yaparak oyunculuk çalışmalarını başlatan Sefa Zengin, İstanbul Bilgi Üniversitesi oyuncularından oluşan Tiyatro Candela’nın sahneye koyduğu; Karmakarşık, Popcorn, Kare As ve Oyun isimli oyunların yönetmenliğini yaparak, kendisini sektörünün farklı alanlarında geliştirdi. Kurtlar Vadisi dizisi ile yıldızı parlayan Sefa Zengin’in rol aldığı o ilk yapım ise herkesi şaşırttı!

Tiyatro İstanbul'da İkinin biri, Oyuncular Tiyatro Grubu'nda Troyalı Kadınlar, Volkan Severcan Yapım'da Korkuyorum Sevgilim adlı oyunlar ile tiyatro sahnelerinin önemli isimleri arasındaki yerini alan Sefa Zengin, ekran macerasına 1995 yılında Çiçek Taksi isimli dizi ile başladı. Ardından Dostlar Pasajı, Ruhsar, Hürrem Sultan gibi yapımlarda rol alan Sefa Zengin, 2003 yılında Kurtlar Vadisi dizisi ile seyirci karşısına çıktı.

Onlarca yapım ile seyircisinin gönlünde taht kuran Sefa Zengin; Binbir Gece, Ömre Bedel, Kızıl Elma, Deniz Yıldızı, İsimsizler gibi yapımlarda da rol aldı. Öte yandan Sefa Zengin, seyirci karşısına ekranlardan en son 2018 yılında yayınlanan Antep Fıstığı isimli yapım ile çıktı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —