Tarih: 20.04.2023 15:40

Yeni Doğan Bebeklerde Kulak Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Facebook Twitter Linked-in

Yeni doğum yapan annelerin bebek bakımı konusunda en hassas olması gereken konuların başında kulak temizliği geliyor. Özellikle de ilk defa anne olan kimseler için bir hayli endişe ve kaygı verici bir durum olan kulak temizliğinde; bebeğin kulağına ya da kulak zarına herhangi bir zarar verme korkusu olur. Ancak doğru tekniklerle yapılan bir kulak temizliği hem tıkanıklık olmamasından dolayı bebeğin rahatlamasına hem de sağlığı açısından önemlidir. Kulağın içerisinde biriken kir ve pislikler zamanla bakteri yuvasına dönüşmeye sebep olabilir. Bu nedenle her banyo yaptırıldıktan sonra belirli aralıklarla dikkatlice kulak temizliği yapılması önerilir. Ayrıca banyo sırasında ufak bir miktarda sıvının bebeğin kulağına kaçmasında herhangi bir zarar da yoktur. 

BEBEKLERİN KULAKLARI NASIL TEMİZLENMELİ?

GLİSERİN YA DA ZEYTİNYAĞI İLE BEBEKLERDE KULAK TEMİZLİĞİ

Bebeklerde kulak temizliğini sağlamak için uygulanabilecek yöntemlerden birisi de gliserin, mineral yağ ya da zeytinyağı kullanmaktır. Bu üçünden birini seçerek iki en fazla 3 damla olacak şekilde damlatıldığında kulakta biriken kir çok daha kolay bir şekilde çıkacaktır. Eğer kir hala çıkmadıysa veyahut herhangi bir ağrı oluşmuşsa çocuk doktoruna danışılmalıdır.

BEBEKLERDE KULAK ÇUBUĞU KULLANMAK ZARARLI MI?

BEBEKLERDE KULAK KİRİ RENGİNE DİKKAT!

Bebeğinize banyo yaptırdıktan sonra kulaklarını temizlediğinizde çıkan kirin rengi ve yapısı da önemli bir konudur. Açık sarı, biraz daha koyu veya portakal rengine benzer saf görünümde olmalıdır. Renk koyu ve katı ise uzmana görünmekte fayda var.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —