Tarih: 06.03.2023 15:03

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayını bugün açıklayacak

Facebook Twitter Linked-in

Millet İttifakı cephesinde hareketli saatler yaşanıyor. İYİ Parti'nin masadan kalkmasının ardından yoluna 5'li olarak devam eden Millet İttifakı, ikinci kez toplanıyor. 

Saadet Partisi'nin ev sahipliğindeki toplantının ardından, ittifakın ortak cumhurbaşkanı adayı açıklanacak. O ismin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olması bekleniyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı masaya dönüş formülü arayışında Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti.

Ziyarete ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a, cumhurbaşkanı yardımcısı olma önerisi ilettiğini söyledi.

TATLIOĞLU: AKŞENER, KILIÇDAROĞLU'NUN YANITI BEKLİYOR

Görüşme sonrası Akşener'in Saadet Partisi'nin ev sahipliğindeki toplantıya katılmayacağı merak ediliyordu.  İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu'nun verdiği bilgiye göre Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi adaylığını açıklarken Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun da Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak kabinede yer alacağını ilan etmesini teklif etti. Akşener'in masaya yeniden oturmak için Kılıçdaroğlu'nun yanıtını beklediği belirtildi.

YAVAŞ VE İMAMOĞLU, SAADET PARTİSİ'NDE 

ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da Millet İttifakı toplantısının yapılacağı Saadet Partisi’ne geldi.

Yavaş ve İmamoğlu'nun Akşener'i ziyareti dolayısıyla saat 14.00'te başlayacağı bildirilen toplantının saat 15.00'e alındığı belirtildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —