Tarih: 16.06.2023 13:45

Tarım ve Orman Bakanlığı Kadın Balıkçıları Desteklemek İçin Harekete Geçiyor

Facebook Twitter Linked-in

Tarım ve Orman Bakanlığı, kadınların denizlere açılması için önemli bir adım atmış durumda. Özellikle balıkçı kadınlara yönelik teşviklerle denizlerdeki kadın sayısının artması hedefleniyor. Baba mesleği olarak balıkçılığı 50 yıldır sürdüren Necla Yazıcı, her gün kendi teknesiyle denize açılıyor, ağını atıyor ve balıklarını tutuyor.

Yazıcı, "İki çocuğumu da kendi balıkçılık gelirimle tamamen okuttum, hiç kimseden yardım almadım" şeklinde konuştu.

Yazıcı, denizlere daha fazla kadının çıkması gerektiğini belirterek Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine bir teklifte bulundu.

Yazıcı, "Balıkçılara sağlanan desteklerden bahsederken, biz kadın balıkçılar olarak da varız, ancak görünür olmuyoruz. Biz de teşvik istiyoruz" dedi. Yetkililer, "Size yüzde 20 daha fazlasını vereceğiz" şeklinde söz verdiler. Ancak bu sözlerini tutmamaları üzerine, 2019 yılından bu yana sürekli olarak hatırlatmalar yapıyorum" şeklinde ifadelerde bulundu. Bugün itibarıyla bu sözler nihayet yerine getirilmeye başlanacak."

Yazıcı'nın kadın balıkçılar için talep ettiği teşvik önerisi olumlu yanıt buldu ve Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Kadın balıkçılara pozitif ayrımcılık yapılacak ve balıkçı teknesi sahibi veya ortağı olacak kadınlara yüzde 25 daha fazla destek ödemesi yapılacak.

Balıkçılık desteklemeleri için 55 ilde toplam 15 bin 239 başvuru geldi. Ancak bu başvuruların sadece 720'si kadın balıkçılardan oluşuyordu. Şimdi amaç, bu sayıyı arttırmak ve kadın balıkçıları daha görünür kılmaktır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —