Tarih: 25.10.2023 13:19

Yastık Altında 75000 Lirası Olanlar! Mevduat Hesabıyla 32 Günde Paranız Gani Gani Artacak

Facebook Twitter Linked-in

Ekim ayında yükselen mevduat oranları tüm vatandaşları cezbetti. Az çok demeden birikimi olan herkesin mevduat seçeneklerini araştırdığı bugünlerde, bankalar çeşitli oranlar açıkladı. Akbank 92-400 günlük vadelerde faiz oranını yüzde 45’e çıkarırken, çok sayıda banka oranını yüzde 40’ın üzerinde olacak şekilde ayarladı. Böylelikle de emekli promosyonlarına benzer bir yarış başlamış oldu.

Bankaların emekli promosyon ödemelerinde sürdürdüğü yarış, mevduat faizlerinde de devam ediyor. Yükselen faizler nedeniyle vatandaşlar mevduat seçeneklerine yönelirken en düşük tutarlı birikimler bile mevduat hesaplarıyla değerleniyor. Böylelikle de vatandaşlar hem yattığı yerden kazanıyor hem de parası değer kaybetmiyor. Peki, yattığı yerden kazandıran mevduat hesaplarında en yüksek oranı hangi banka veriyor? Hangi bankada 32 günlük mevduat oranı en yüksek? 75 bin liralık birikime en çok kaç TL mevduat kazancı verilir?

Ekim Ayı Mevduat Getirileri Yükseldi!

Bankalar yılın başından bu yana kademeli olarak mevduat faizlerini artırmaya devam ederken, gözler yine en yüksek mevduat oranını veren bankaları aradı. 92 gün ve üzeri vade süresinde Akbank, yüzde 45’lik mevduat faiziyle rekor oranı verirken, diğer bankalar 32 günlük vadede oranlarını yüzde 43'e çıkardı. Bu kapsamda 32 günlük vadeye en yüksek mevduat oranını veren banka da Odeabank oldu.

75 Bin Liranın Mevduat Getirisi Ne Kadar Oldu?

Mevduat faizlerinin yükselmesiyle birlikte vatandaşlar çeşitli birikimlerin ne kadar mevduat kazancı sağlayacağını merak etti. Peki 75 bin liranın mevduatı ne kadar oldu?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —