Tarih: 11.09.2023 13:33

Rize, Ordu, Giresun, Trabzon, Artvin demiryolu ile birbirine bağlanacak

Facebook Twitter Linked-in

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin demiryolu yatırımlarına ağırlık vereceğini açıkladı. Uraloğlu, Samsun-Sarp demiryolu projesinin de bu kapsamda yer aldığını belirterek, projenin proje çalışmalarının yakında başlayacağını söyledi.
 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon ziyaretinde Samsun-Sarp demiryolu projesi için önemli açıklamalarda bulundu.

Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'de bir taraftan kara yolu yatırımları devam ederken özellikle demir yolu ağırlıklı bir yatırım dönemine girdiklerinin altını çizen Uraloğlu, "Planlamalarımız içerisinde Trabzon da bu yatırımların ortasında bulunuyor. Samsun-Sarp demir yolu ve bunun merkezi de Trabzon. Toplam 513 kilometre uzunluğunda planlanan demir yolunun proje çalışmalarını yakın zamanda başlatacağız. Yine, Trabzon Raylı Sistem Hattı Projemiz için de Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığımızla koordineli bir çalışmayı başlattık." ifadesini kullandı.

Ordu, Samsun-Sarp demiryolu projesinin güzergahında yer alan önemli bir şehir. Proje, Ordu'nun Ünye, Fatsa ve Perşembe ilçelerinden geçecek. Projenin tamamlanmasıyla, Ordu'nun ulaşım bağlantıları daha da güçlenmesi bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —