Tarih: 16.03.2023 09:25

PTT Personel Alımları Başladı! Yüksek Maaş Garanti; Başvuru Şartları Tek Tek Açıklandı!

Facebook Twitter Linked-in

Ülkemizin köklü kurumlarından birisi olan PTT, son dönemlerde personel alımı haberleri ile gündeme gelmeye başladı. Uzun bir süredir kurum bünyesinde istihdam edilmenin yollarını arayan adaylar, 2023 yılı PTT personel alımlarının ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Zaman zaman bu konu ile ilgili çeşitli haberler gündeme gelse de PTT yönetiminden konu ile ilgili olarak henüz resmi bir açıklama gelmedi.

En az lise mezuniyetine sahip milyonlarca personele iş imkanı sağlayan PTT’nin, yıllar sonra toplu personel alımı yapacağı ileri sürüldü. Ülke genelinde bulunan PTT Müdürlüklerine ve PTT şubelerine personel alımının yapılacağı düşünülürken kurum konu ile ilgili olarak resmi bir açıklamada bulunmadı. Personel alımı ilanı düzenlemesi durumunda resmi internet sitesi üzerinden ilanı yayınlayacağını belirten PTT, milyonlarca adayı yine hayal kırıklığına uğrattı.

Şimdiye kadar PTT tarafından yayınlanan personel alımı ilanlarında adaylardan sağlanması istenen genel başvuru kriterleri, şu şekilde yer almıştır:

·        Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

·        18 yaşın üzerinde, 30 yaşın altında olmak,

·        Kamu haklarından men edilmemiş olmak,

·        Affa uğramış dahi olsa devletin güvenliği üzerinde tehdit oluşturabilecek           bir suçtan ötürü hüküm giymemiş olmak,

·        Başvuru yapılmak istenen pozisyon için belirlenmiş olan özel şartları                 sağlıyor olmak,

·        Herhangi bir kurum ya da kuruluştan emekli maaşı almıyor olmak.

PTT bünyesinde istihdam edilmek isteyen adaylar, şartları sağlamaları durumunda sözlü ve yazılı sınavlara tabi tutulmaktadır. İlgili sınavlar için belirlenmiş olan taban puanı aşan adaylar arasından seçim yapılmaktadır.

PTT tarafından yayınlanması beklenen personel alımı ilanına e- devlet sistemi üzerinden veya PTT’nin resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapılabileceği tahmin edilmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —