Tarih: 27.08.2023 02:00

CHP’li Polat'tan Erdoğan'a sert sözler

Facebook Twitter Linked-in

CHP, İzmir’de ilçe kongrelerini yarın tamamlayacak. CHP İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat, bugün Dikili ilçe kongresinde konuştu. Polat, şunları söyledi:

“Bir seçim atlattık. Şöyle geriye doğru seçimle ilgili ben birkaç değerlendirme yapmak isterim. Türkiye otoriter bir rejim idaresinde yönetiliyor. Bu rejim içerisinde ittifak siyasetleri olmazsa olmaz siyaset haline geldi. Bizim de bir ittifakımız oldu. Bu ittifak sürecine başladığımız zaman bir masa kuruldu. O altılı masayla ilgili iktidarın manipülasyon çalışmaları başladı. Masa öyle basit kurulmuş bir masa değildi, bir yol yürüyüşünün ürünüydü aynı zamanda. O yol yürüyüşünü kısaca hatırlamamız gerekiyor. Adalet yürüyüşüyle Türkiye'de adaletsizliğe karşı toplumun bir araya gelmesini vurgulayan bir genel başkanımız vardı. Genel başkanımızın Türkiye demokrasisine kattığı şeylerle birlikte oluşmuştu bu masa. Tarihin en eşitsiz, en ahlaksız, en adaletsiz seçimini yaşadık. Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Atatürk Cumhuriyeti'nin yetiştirdiği bir öğretmenin evladıyım ve öyle yetiştim. Bunları söylemek benim için biraz sıkıntılı ama bizim Cumhuriyetimizde cumhurbaşkanlığı yapan ahlaksız bir adamın montaj kasetleriyle meydanlarda Cumhuriyet Halk Partisi'ne yürüdüğünü gördük. Bunlar da tabii bir karşılık buldu. O karşılıkların sonucunda seçimi maalesef kazanamadık. Yüzde 48 – 48,5 oranı kötü bir oran değil. 25 milyon 550 bin seçmen. Bu da kötü bir oran değil. Tabii hepimizin ne hata yaptık diye düşünmemiz gerekiyor. Ben kendi adıma yaşadığım dönemle ilgili eleştirilerimi, öz eleştirilerimi yapıyorum.”

Polat, açıklamalarının ardından kendisini sosyal medya üzerinde eleştiren AKP’lilere ise sosyal medya hesabından şu sözlerle yanıt verdi:

“Montaj yapmanın ahlak dışı, bunu savunmanın ahlaksızlık olduğunu vurguladığım konuşmam sonrası, dile getirilen nezaketsiz ve sığ sözleri, söyleyenlere misli ile iade ediyorum. Montajla yapılan propagandanın ahlaklı olduğunu iddia edecek siyasetçi olduğunu da zannetmiyorum. Ahlak erozyonunun son bulmasını ve siyasi nezaketin hakim olmasını diliyorum.” 

AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sosyal medya hesabında şu açıklamayı yapmıştı:

"CHP'li hadsiz Mahir Polat, halkın oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımıza galiz ifadelerle saldırıp, edepsizliğini ortaya koymuş. Bu, milletin hür iradesine hakarettir. İzmir'de partisinin ilçe kongrelerinde yuhalanıp, çevirdiği işler ortaya çıktıkça iyice çirkinleşti. Necip Fazıl'ın dediği gibi “Sana alçak diyemem, alçaklık irtifadır. Sen bir çukursun!”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —