Tarih: 07.07.2023 00:14

85 milyon vatandaşa 1 yıl süre ile ücretsiz verilecek!

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, seçim dönemlerinde verdikleri vaatleri unutmadıklarını ve seçimde oy veren vermeyen herkese eşit hizmet götürdüklerini söyledi. Akbaşoğlu, Karadeniz’de keşfedilen doğal gazın 81 ilde ücretsiz kullanım hakkı getirdiğini ve bunun 85 milyon vatandaşı ilgilendirdiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye Aile Destek Programı’nın da 2023 yılında devam edeceğini müjdeledi.

Akbaşoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, seçim dönemlerinde verdikleri vaatleri unutmadıklarını ve seçimde oy veren vermeyen herkese eşit hizmet götürdüklerini söyledi. Akbaşoğlu, şunları kaydetti:

“İnşallah, bu konuda şunu ifade etmek isterim ki: Seçim dönemlerinde bazı vaatlerde bulunup onları unutanlardan veya seçimde birtakım insanlar arasında ayırım yapanlardan hiçbir zaman olmadık ve olmayacağız. Bu konuyla ilgili biraz evvel zikredilen Erzurum Karayazı’daki sosyal yardımların kesilmesine ilişkin sanki seçimlerdeki tutum ve davranışlara göre hareket edildiği bilgisi tamamen gerçek dışıdır. Bu konuyla ilgili, ilgili mevzuat çerçevesinde daha önce yoksulluk nafakası alan kişilerin çocuklarının işe girmesi münasebetiyle o yoksulluk nafakası alma imkânı, mevzuat bakımından kalmadığı ve bu konuda evlerine bir gelir geldiği için böyle mevzuat gereği işlem yapıldığı bilgisini de yüce Meclisin bilgisine sunmak istiyorum.”

Akbaşoğlu, ekonomiye ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Akbaşoğlu, enerji açığının Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Hakikaten birçok yaptığımız işler var. Bunların en önemlilerinden bir tanesi, tabii ki, ekonomimizi yakından ilgilendiren husus, bütün 85 milyon insanımızı ilgilendiren husus; yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlaya dayalı millî, yerli ekonomi büyüme modeli çerçevesinde en önemli açığımız enerji açığımızdı. Biz, 2021 yılı içerisinde 50 milyar dolar petrol ve doğal gaza para verdik. Geçtiğimiz yıl 2022’de pandeminin de etkisiyle oluşan dünya enerji piyasalarındaki fiyat artışları nedeniyle 100 milyar doları aşkın bir ödemede bulunduk. Allah’a çok şükür, seçimlerden hemen önce sisteme aldığımız 710 milyar metreküp doğal gaz, Karadeniz doğal gazı sisteme entegre edildi.

''1 yıl süreyle ücretsiz olacak''

81 vilayetimiz ve 85 milyon insanımızın tamamına bir ay süreyle ücretsiz kullanım hakkı ve bir yıl süreyle de 25 metreküp doğal gazın ücretsiz kullanım hakkı getirildi; bu müjde verildi ve hâlen uygulanıyor. İnşallah, daha önce, özellikle Gabar’da ve Cudi’de keşfedilen petrole ilaveten Kato Dağı’nda yeni rezervlerin bulunması hakikaten bu konuda bizleri son derece memnun ediyor. Bu doğal gaz ve petrolün bütün mavi vatanda, kara vatanda, her tarafta hak, alaka ve menfaatlerimiz çerçevesinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı mühendisleri, işçileri marifetiyle ortaya koyduğumuz u çabanın çok önemli olduğunu ve inşallah her noktada, tam bağımsız Türkiye hedefi noktasında millî enerji hamlelerimizde enerjide de millî bağımsızlığımızı temin etmek suretiyle hem vatandaşlarımızın zenginliğine zenginlik katmak hem de daha fazla üretmek, daha ucuza üretmek ve daha fazla ihracat yoluyla cari açığımızı bu manada cari fazlaya devşirmek noktasındaki kararlılığımızın adımları olarak bunları görmemiz gerektiğini hatırlatmak isterim.”

Akbaşoğlu, ayrıca, 2022 yılında başlattıkları ve 35 milyar lira destekte bulundukları Türkiye Aile Destek Programı’nın da 2023 yılında devam edeceğini müjdeledi.

 

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —