Tarih: 25.11.2022 16:04

Rise of Empires: Ottoman konusu ne? Rise of Empires: Ottoman hangi dönemi anlatıyor? Rise of Empires: Ottoman bölümleri ve konuları

Facebook Twitter Linked-in

Rise of Empires: Ottoman konusu ne?

Netflix orijinal tarihi belgeseli Rise of Empires Ottoman; Osmanlı padişahı II Mehmet'in, Bizans'ın başkenti konstantinopolisi fethetmek üzere çıkmış olduğu yolculuğu anlatıyor. Çıkılan bu sefer tarih akışını yüzyıllar boyunca değiştirecek ve yeniden şekillendirecek.

Rise of Empires: Ottoman 1. sezon bölümleri ve konuları

Rise of Empires Ottoman dizisinin 1. sezonu 6 bölüm olarak verildi. Her bölüm ortalama 45'er dakikadan oluşuyordu. Dizinin yeni sezonunda ortalama 6 bölüm ve 45'er dakikalık olması bekleniyor.

1. Yeni Sultan (46 dk.)

Osmanlı tahtına oturan II. Mehmet, Bizans imparatoru XI. Konstantin'e açık bir mesaj gönderir. Cenevizli paralı askerler sahneye çıkar.

2. Surları Aşmak (45 dk.)

II. Mehmet, Konstantinopolis'in surlarını yıkmak için şiddetli bir kuşatma başlatır, ancak Giustiniani'nin paralı askerleri yeniçerilere engel olmayı başarır.

3. Haliç'e Giriş (45 dk.)

II. Mehmet'in adamları şehrin surlarına hasar vermek için tüneller kazarlar. Denizdeki bir abluka başarısız olunca Osmanlılar için rüzgar tersine döner.

4. Gizlilik Başarının Anahtarıdır (47 dk.)

II. Mehmet gemileri cüretkâr, ileri görüşlü bir beceriyle karadan Haliç'e taşır. Giustiniani, ihanetin gölgesinde Osmanlı filosuna saldırır.

5. Kadim Kehanetler (46 dk.)

Ölüm, şiddet ve moral bozukluğu sarmalının ortasında II. Mehmet Giustiniani'ye cazip bir teklif sunar. Sadrazam, II. Mehmet'e düşmanıyla ateşkes yapmasını tavsiye eder.

6. Yıkım (46 dk.)

Osmanlı topları şehrin surlarını enkaza çevirir ve Venedikli takviye güçleri çok geç gelir. II. Mehmet, Osmanlı İmparatorluğu için yeni bir çağ başlatır.

Rise of Empires: Ottoman hangi dönemi anlatıyor?

Kelly McPherson'ın kaleme aldığı Rise of Empires: Ottoman; II. Mehmed veya bilinen adıyla Fatih Sultan Mehmed dönemini anlatıyor. İlk olarak 1444-1446 yılları arasında kısa bir dönem tahta geçen Fatih Sultan Mehmet, 1451'den 1481 yılındaki ölümüne kadar 30 yıl boyunca Osmanlı padişahı olarak görev yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —