Tarih: 15.06.2023 13:50

Diyarbakır'ın Bismil İlçesinde Arazi Anlaşmazlığından Kaynaklanan Kavgada 8 Kişi Öldü, 3 Kişi Yaralandı

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, bir arazi anlaşmazlığından kaynaklanan bir kavga sonucunda 8 kişi hayatını kaybetti ve 3 kişi yaralandı. Jandarma, köyde ve yaralıların tedavi edildiği hastanede geniş güvenlik önlemleri aldı. Serçeler Mahallesi'ne bağlı olan Bismil ilçesinde, iki aile arasında 200 dönümlük bir arazi anlaşmazlığından kaynaklanan bir tartışma silahlı bir kavgaya dönüştü.

Kavga sonucunda 8 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla şehirdeki hastanelere kaldırıldı. Güvenlik güçleri köyde önlemler alırken, jandarma helikopteri de havadan destek sağladı. Jandarma, yaralıların tedavi edildiği hastanede de geniş güvenlik önlemleri aldı.

Olayın nedeni, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su tarafından açıklanan üzere, iki aile arasında 200 dönümlük bir arazi anlaşmazlığıydı. Vali Su, "200 dönümlük bir arazi nedeniyle iki aile arasında çıkan kavgada maalesef 8 vatandaşımız hayatını kaybetti, 3 vatandaşımız da yaralandı. Yaralı vatandaşlarımız, bölgeye gönderilen sağlık ekipleri tarafından hastaneye ulaştırıldı. Jandarma ekiplerimiz bölgede gerekli önlemleri aldı." şeklinde açıklama yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —