Tarih: 22.06.2023 17:50

Sichuan Airlines, İstanbul Uçuşlarına 3 Yıl Aranın Ardından Geri Döndü

Facebook Twitter Linked-in

Çin merkezli havayolu şirketi Sichuan Airlines, Covid-19 salgını nedeniyle 3 yıl süren bir aradan sonra İstanbul uçuşlarına tekrar başladı. Pandemi döneminde askıya alınan İstanbul seferlerine Sichuan Airlines yeniden başladı ve ilk uçuş, 21 Haziran 2023 Çarşamba günü IGA İstanbul Havalimanı'na gerçekleştirildi. Sichuan Airlines, Chengdu-İstanbul seferlerini haftada iki kez, pazartesi ve çarşamba günleri olmak üzere gerçekleştireceğini duyurdu.

Chengdu'dan kalkan uçak, IGA İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde düzenlenen bir törenle karşılandı. Törene, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong ve Yardımcısı Wu Jian, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Ekonomi ve Ticaret Müşaviri Meng Fanwei, Sichuan Airlines Genel Müdürü Cheng Xiaobo ve havalimanı işletmecisi IGA'nın Kurumsal İlişkiler Direktörü Turgay Yaman katıldı. Törende konuşan Turgay Yaman, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Çin'deki beşinci diplomatik temsilciliği olan Chengdu Başkonsolosluğu'nun yakın zamandaki açılışını takiben yeniden başlayan Chengdu-İstanbul uçuşlarının iki ülke arasındaki yakın iş birliğini daha da ileri seviyelere taşıyacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Sichuan Airlines, IGA İstanbul Havalimanı'na uçuş gerçekleştiren 91. havayolu şirketi oldu. IGA İstanbul Havalimanı'nın 2023 yılı hedefleri arasında havalimanında faaliyet gösteren havayolu şirketlerinin sayısını 100'e çıkarmak da yer alıyor. Sichuan Airlines, 2023 yılı içerisinde IGA İstanbul Havalimanı'na seferler düzenleyen 11. havayolu şirketi olurken, toplam hava yolu şirketi sayısı 91'e ulaştı. Ayrıca, Çin ile Türkiye arasında faaliyet gösteren havayolu şirketi sayısı da 2'ye yükseldi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —