Tarih: 26.11.2022 15:35

Kraliçe 2. Elizabeth Hakkındaki İddialar Ölümünden Sonra da Bitmedi!

Facebook Twitter Linked-in

İngiliz Kraliyet Ailesi ve hatta Kraliyet Ailesi denildiğinde akla ilk gelen isim her zaman Kraliçe II. Elizabeth oldu. 70 yıl boyunca 'dünyanın en uzun süre tahtta kalan monark' unvanını taşıyan Kraliçe'nin ani ölümü ise herkesi şoke etti. 

8 Eylül 2022 tarihinde Balmoral'da tıbbi gözetim altında tutulduğu hastanede yaşamını yitiren Kraliçe'nin ölüm sebebi 'yaşlılığa bağlı sebepler' olarak açıklansa da yeni bir iddia ortalığı karıştırdı. Kraliçe'nin eşi Prens Philip'e olan yakınlığıyla tanınan Gyles Brandreth'in yakında piyasaya çıkacak olan "Elizabeth: An Intimate Portrait (Elizabeth: Samimi Bir Portre)" adlı biyografisinde yer alan ifadeler kafa karışıklığını da beraberinde getirdi. 

Kitapta yer alan iddiaya göre; Kraliçe aslında çok uzun yıllardır en çok görülen semptomu kemik ağrısı olan bir tür kemik iliği kanseriyle mücadele ediyorduYaşamının son dönemlerinde birçok etkinlik ve daveti iptal eden Kraliçe'nin morarmış elleri ve bastonsuz yürüyememesi bu iddiaları güçlendirdi.

Buckingham Sarayı'ndan aldığı bilgileri kaynak olarak gösteren Brandreth konuya dair "Bu da Kraliçe'nin sürekli yorgun olmasını, kilo kaybını ve hareketlilik ile ilgili sorunlarını açıklıyor" ifadelerini kullandı. 

Bu hastalığın hedefinde ileri yaştaki kişilerin olduğuna dikkat çeken Brandreth, bilinen bir tedavisi olmayan bu kanser türü için Kraliçe'nin bağışıklık sistemini ve kemikleri güçlendiren ilaçlar kullandığını ileri sürdü. 

Öte yandan Brandreth, tüm bu yaşadığı acılara rağmen sabrını ve çalışma azmini koruyan Kraliçe'nin nedimesine çalışmanın, kendisine, Prens Philip'in ölümüne dayanma gücü verdiğini söylediğini iddia etti. 

Ayrıca ünlü yazar kitabında, Kraliçe'nin Prens Philip'i utandırmayarak 'kendisine asla acımadığını' yazdı. Brandreth'in iddialarına göre Kraliçe, yaşamının son günlerinde olduğunu hissediyor ve fazla zamanının kalmadığını biliyordu. Görevlerini yapmak için kendini zorlayan Kraliçe, doktorların müdahalesiyle işlerini yavaş yavaş bıraktı ve moralini yüksek tutmak için televizyon izledi. 

Kraliçe'nin son gününde onunla birlikte olan doktoru Dr. Greenshields'ın dediğine göre Kraliçe için inancı her şeydi. Son ana dek çok sevdiği atlarından bahseden ve hiçbir şeyden pişman olmadığını dile getiren Kraliçe hakkındaki bu iddialar uzun bir süre magazin gündeminden düşmeyecek gibi görünüyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —