Tarih: 22.08.2023 14:25

Merve Acar kimdir? Merve Acar neden öldü?

Facebook Twitter Linked-in

Denizli’de markette kasiyer olarak çalışan Merve Acar, kız meselesi yüzünden kavga eden iki amca çocuğunun silahlı çatışmasına kurban gitti. Peki, Merve Acar kimdir? Merve Acar neden öldü? cevabı haberin devamında...

Merve Acar kimdir? Merve Acar neden öldü?

Denizli’de kız arkadaş yüzünden çıkan silahlı çatışmada, markette çalışan Merve Acar hayatını kaybetti. Pamukkale Üniversitesi mezunu olan genç kadın, çeyiz parası biriktirmek için işe girmişti. Cenazesinde tabutunun üzerine gelinlik konuldu.

Kayhan Mahallesi’nde gece yarısı meydana gelen olayda, Hasan Söylemez ile amcasının oğlu Yusuf S. arasında kız arkadaş nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine iki amca çocuğu parkta buluşmaya karar verdi. Yusuf S., yanına aldığı Emircan U., Muhammet S., Furkan A., İsmail B., Tolga G. ve Buse K.'yı da yanına alarak parka geldi. Hasan S. de parka gelince, kavga yeniden başladı. Hasan S., elindeki bıçakla Yusuf S.'yi elinden yaralayarak kaçtı ve parkın karşısındaki markete girdi. Yusuf S. ise elindeki pompalı tüfekle peşinden giderek markete ateş açtı. Ateş sonucu markette kasiyer olarak çalışan Merve Acar göğsünden vurularak ağır yaralandı. Hasan S. de saçmalardan etkilenerek yaralandı.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Merve Acar ve Hasan S.'yi Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırdı. Hasan S.'nin durumunun iyi olduğu belirtildi, ancak Merve Acar doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Polis ekipleri, olayın ardından kaçan şüphelilerin peşine düştü. Şüphelilerin Merkezefendi ilçesindeki Meska Evleri’nde saklandıkları tespit edildi. Polis ekipleri, operasyon düzenleyerek cinayeti işleyen Yusuf S. ile Buse K.'yı apartmanın çatısında yakaladı. Diğer 5 şüpheli de farklı adreslerde gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu devam ediyor.

Merve Acar’ın cenazesi ise Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Acar için Kayalık Keskin Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Acar’ın babası Arif Acar, eniştesi ve marketin sahibi Mehmet Çakar ve yakınları katıldı. Merve Acar’ın tabutunun üzerine gelinlik konuldu. Acar, Kayalık Mezarlığı’nda defnedildi.

Merve Acar’ın Pamukkale Üniversitesi’nde İşletme ve Uluslararası İlişkiler bölümlerini bitirdiği öğrenildi. Acar’ın eniştesine ait olan markette çeyiz parası biriktirmek için çalıştığı belirtildi.

Merve Acar’ın ölümü, Türkiye’de kadına yönelik şiddetin ve silah kullanımının ne kadar ciddi bir sorun olduğunu bir kez daha gösterdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —