Tarih: 24.04.2023 14:16

Tabaklık sağlık: Baklanın kalorisi ve faydaları

Facebook Twitter Linked-in

Ana yemek olarak yenilebileceği gibi yoğurtla beraber sofrada meze olarak da tüketebileceğiniz bakla hem çok faydalı hem de ekonomik bir yiyecek. Lif açısından zengin içeriği sayesinde bağırsakları çalıştırıyor, kabızlığı önlüyor, sindirimi uzun sürüyor böylece sizi gereksiz yemek yemekten koruyup, kilo vermeyi destekliyor. Baklanın kalorisi ve kilo vermeye etkisi ile ilgili buyurun devam edelim.

BAKLA KAÇ KALORİ?

Diyetisyen Melis Ekin Akçaal 1 porsiyon (200 gr.) zeytinyağlı bakla yemeğinin 266 kalori olduğunu söylüyor. 1 yemek kaşığı zeytinyağlı bakla ortalama 15-20 kaloridir.

BAKLA ZAYIFLATIR MI YOKSA KİLO ALDIRIR MI?

Bakla, kalorisi düşük, lifi yüksek olduğu için zayıflamaya yardımcı sebzeler arasında yer alıyor. Bir kase haşlanmış bakla sadece 187 kalori içerip günlük lif ihtiyacınızın yüzde 36'sını karşılıyor. Ayrıca protein ihtiyacınızın da yüzde 25'ini sağladığı için iyi bir protein kaynağı. Çalışmalar, düşük kalorili olup da  yüksek protein ve yüksek lifli bir diyetin fazla kilolu ve obez kişilerde daha fazla kilo kaybına neden olduğunu gösteriyor. Bu tür bir diyet aynı zamanda kolesterol seviyelerini düşürmeye böylece kalp hastalığı da dahil olmak üzere diğer birçok sağlık sorunu riskini azaltmaya yardımcı oluyor.

BAKLANIN FAYDALARI NELERDİR?

Diyetisyen Büşra Altıntaş baklavanın sağlığa faydaları ile ilgili şu hususlara dikkat çekti:




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —