Tarih: 23.03.2023 11:20

Ramazan ayında seferi olan eşler gündüz cinsel ilişkiye girebilir mi?

Facebook Twitter Linked-in

İslam dininde Ramazan ayı orucunun tutulması gereken kişiler belirlenmiştir. Bunlar; ergenlik çağına ulaşmış, akıl sağlığı yerinde olan ve bedenen oruç tutmaya muktedir olan Müslümanlardır. Bu nedenle, seferde olan kişilerin oruç tutmaları gerekmektedir.

Ramazan ayında seferde olan eşlerin gündüz cinsel ilişkiye girmesi dinimiz açısından uygun görülmeyen bir davranıştır. Bu, hem orucun bozulmasına hem de cinsel ilişkinin evlilik dışında gerçekleşmesine yol açabileceği için İslam dininde uygun görülmez.

Ancak, seferde olan eşler arasında evlilik ilişkisi varsa, bu süreçte cinsel ilişkiyi özleyebilirler ve bu durumda ramazan ayında cinsel ilişkiyi gerçekleştirmek için özel bir durum yaratılamaz. Bu durumda, seferde olan eşlerin cinsel ilişkiyi iftar ve sahur arasında gerçekleştirmeleri tavsiye edilir.

Özetle, Ramazan ayında seferde olan eşlerin gündüz cinsel ilişkiye girmesi uygun görülmeyen bir davranıştır. Ancak, bu durumda eşler arasında evlilik ilişkisi varsa, cinsel ilişkiyi iftar ve sahur arasında gerçekleştirmeleri tavsiye edilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —