Tarih: 15.05.2023 17:31

19 Mayıs resmi tatil mi? 19 Mayıs'ta okullar tatil mi?

Facebook Twitter Linked-in

19 Mayıs Cuma günü resmi tatil mi? - Türkiye, 14 Mayıs Pazar günü 81 ilde yapılan 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde oy kullandı. Sonuçlarda yüzde 50 barajını geçen aday olmadığından seçim 2. tura kaldı. Okullarda 15 Mayıs tarihi tatil ilan edilirken bir yandan da 19 Mayıs Cuma günü için tarih araştırması başladı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın yaklaştığı tarihlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı ve ülke tarihinde önemli yere sahip olan bu anlamlı güne sayılı günler kala "19 Mayıs Cuma günü tatil mi?" sorusu gündeme taşındı. Her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan 19 Mayıs tarihinin resmi tatil olup olmadığı merak ediliyor. Öğrenciler de "19 Mayıs Cuma günü resmi tatil mi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda okullar tatil mi?" sorularına cevap aranıyor.

19 MAYIS CUMA GÜNÜ TATİL Mİ?

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı resmi tatiller arasında bulunuyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 14 Mayıs 2023 seçimlerinden dolayı 15 Mayıs Pazartesi günü okulların tatil edildiğini duyurdu. Bakan Özer, ''Okulları sağlıklı bir şekilde bir sonraki güne hazırlamak için seçimin ertesi günü bir gün eğitime ara vereceğiz. Öğretmenlerimizi de idari izinli sayacağız.'' derken bir yanda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ndan dolayı cuma günü de okullar tatil olacak.

SEÇİMDEN SONRA OKULLAR KAÇ GÜN TATİL?

14 Mayıs Pazar günü 2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri yapıldı. Seçimden sonraki hafta 15 Mayıs Pazartesi günü ise okullar tatil oldu. Ayrıca 19 Mayıs Cuma günü de Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla eğitime ara verilecek. 20-21 Mayıs günleri ise hafta sonuna denk geliyor. Seçimden sonraki hafta Pazartesi, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri toplam 4 gün öğrenciler tatil yapma imkanı elde edecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —