Tarih: 29.05.2023 12:20

Seçim sonrası kredi faiz oranları arşa fırladı! Garanti BBVA Yapı Kredi Akbank İş Bankası TEB ihtiyaç kredisi faiz oranları değişti

Facebook Twitter Linked-in

Seçim sonrası kredi faiz oranları arşa fırladı! Garanti BBVA Yapı Kredi Akbank İş Bankası TEB ihtiyaç kredisi faiz oranları değişti - Türkiye 28 Mayıs 2023 Pazar günü 13. Cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına giderken YSK kesin olmayan seçim sonuçlarını açıkladı. 

Sandıkların tamamının açılması ve oyların sayılmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 52,16'lık bölümünü alarak rakibi CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu karşısında seçimi kazanmayı başararak 13. Cumhurbaşkanı seçilmişti. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından piyasalardan ilk tepkiler gelmeye devam ediyor. 

BANKALARIN İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANLARI YÜKSELİŞE GEÇTİ! 

Seçim sonuçlarını ardından piyasalar dalgalanmaya devam ederken ne yazık dolar kurunda yaşanan yükseliş bankaların kredi musluklarını bir kere daha kapatmasına neden oldu. Kredi çekmek istiyorum diyen kişilere bankalar kapıları kapatırken faiz oranlarında yaşanan sert yükseliş dikkat çekti. Oluşan ekonomik belirsizlik nedeni ile bankalar hemen pozisyon alırken oranları yükselttiler. 

Alternatif Bank dijital ihtiyaç kredisi paketinde faiz oranını yüzde 3,05 olarak revize ederken 36 ay vadeli 50 bin TL kredi paketinin aylık taksit tutarı 2 bin 576 TL ve toplam geri ödemesi 92 bin 989 TL oldu. 

TEB ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 3,75 olarak ilan edilirken Garanti BBVA kredi faiz oranı ise yüzde 3,46 oldu. Yapı Kredi Bankası 3 aya kadar ertelemeli ihtiyaç kredisi kampanyası başlatırken kredi faiz oranı ise yüzde 3,29 oldu 

Halkbank hızlı kredi paketinde ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 1,89 olurken bir diğer kamu bankası olan Ziraat Bankası ise oranını 1,79 olarak duyurdu. Bu oran ile en uygun kredi veren banka Ziraat Bankası oldu. N Kolay ihtiyaç kredisi paketinde faiz oranı yüzde 4,49 olarak ilan edilirken bu oran en yüksek faiz oranı olarak üst sırada yer aldı. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —