Tarih: 17.06.2023 15:38

Türk Sanat Müziği Sanatçısı Metin Milli 80 Yaşında Ankara'da Hayatını Kaybetti

Facebook Twitter Linked-in

80 yaşında hayatını kaybeden sanatçı ve iş insanı Metin Milli, 1980'li yıllara damgasını vurmuş bir Türk sanat müziği sanatçısı olarak anılıyor. Kendisini "Seviyorum İşte" ve "Şarkılara Sordum" gibi şarkılarıyla hatırlıyoruz. Dün akşam Ankara'da vefat eden Milli'nin cenazesi, yarın öğle namazında Ankara Cebeci Asri Mezarlığı'ndan kaldırılacak.

Metin Milli, 1 Mayıs 1943'te Mardin'de doğdu. Türk müziğine getirdiği vakur duruşu ve kendine özgü tavırlarıyla yeni bir soluk kazandıran bir sanatçıydı. Müziğini "çok sesli hafif Türk sanat müziği" olarak tanımlıyordu ve bu tarz, TRT destekli olarak 1990'lı yılların başlarına kadar Türkiye'de öncü sanatçılar arasında yer aldı.

1983 yılında "Merhaba" adlı albümünde yer alan "Çiçekler Yasta" parçasıyla büyük bir çıkış yakalayan Milli, o yılın gözde sanatçılarından biri haline geldi. Sanatçı, müziği ticari kaygılarla değil, zevk için yaptığını ifade ederdi. Ticaretten elde ettiği geliri müziğe aktardı ve bu yolda büyük masraflardan kaçınmadı. Uzun yıllar birlikte çalıştığı aranjörü Metin Alkanlı ile birlikte "Çiçekler Yasta", "Şarkılara Sordum", "Pişmanlık", "Seviyorum İşte", "Vurgun" gibi birçok hit şarkıya yorumuyla imza atan sanatçı, 1982-1996 yılları arasında Kekeva, Yankı, Fono, Yavuz, Sembol, Sarp, Foneks Plak şirketleri adına toplamda 10 albüm kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —