Tarih: 07.06.2023 10:51

Balcı Hukuk Bürosu Dolandırıcılığı: Hukuk Firmalarını Hedef Alan Bir Dolandırıcılık Türü

Facebook Twitter Linked-in

Balcı Hukuk Bürosu Dolandırıcılığı günümüzde önemli bir artış göstermektedir. Birçok kişi bu tür dolandırıcılıklardan şikayetçi olmaktadır. Son zamanlarda dolandırıcılık türlerinin sayısı artmış ve bunlar arasında hukuk büroları da yer almaktadır. Dolandırıcılar, kayıtlı hukuk bürolarının adını kullanarak vatandaşları dolandırmaya çalışmaktadır. Vatandaşlar, hukuk bürosundan geldiği düşünülen mesajlar nedeniyle endişelenmektedir. Balcı Hukuk Bürosu gibi dolandırıcılıklar, avukatları ve müvekkillerini hedef almaktadır. Gelişmiş teknoloji sayesinde, bu dolandırıcılıkların ciddiyeti sürekli olarak artmakta ve giderek daha fazla insan mali dolandırıcılığa kurban gitmektedir.

Balcı Hukuk Bürosu Dolandırıcılığı, Türkiye genelinde bir hukuk firmasının adını kullanarak numaraları ellerinde bulunan vatandaşlara adlarının yasa dışı bahis olaylarına karıştığı veya bir üründen dolayı borçlarının olduğu iddiasıyla para talep eden bir dolandırıcılık türüdür. Bazı mağdurlar talep edilen tutarı ödeyerek hukuk bürosunu aramış ve avukattan "temiz kağıt" istemişlerdir. Ancak bunun bir dolandırıcılık olduğu ortaya çıkmıştır. Mağdurlar, hukuk bürosundan kendilerine mesaj geldiğini söylediklerinde bile bu tür dolandırıcılıklarla karşılaşılmıştır. Binlerce mağdurun olduğu düşünülen bu hukuk bürosu dolandırıcılığı türünden dikkatli olmak önemlidir.

Özellikle belirtmek isterim ki hiçbir hukuk firması sizden para talep etmeyecektir. Eğer Balcı Hukuk Bürosu gibi bir isim altında böyle bir mesaj alırsanız lütfen paranızı ödemeyin ve dikkatli olun. Siz dolandırılmaya çalışıyorsunuz. Dolandırıcılardan gelen mesajda genellikle şu şekilde ifadeler yer almaktadır: "Ceza dosyanız uzlaştırma evraklarınızla birlikte hukuk büromuza iletilmiştir. Dosyanızın son günü, mağdur olmamanız için bizimle iletişime geçiniz." Bu mesajda bir hukuk firmasının numarası da bulunmaktadır. Vatandaşlar bu numarayı aradıklarında çağrı merkezinden gelen mesajı duyduktan sonra telefon kapatılmaktadır. Bu nedenle internet üzerinden hukuk bürosuna ulaşmaya çalışan vatandaşlar, ödemeyi yaptıklarını ve temiz kağıt istediklerini söylemişlerdir. Son zamanlarda en çok şikayet alan Balcı Hukuk Bürosu Dolandırıcılığı gibi isimlerle vatandaşlara mesajlar gönderen dolandırıcılar bulunmaktadır. Lütfen paranızı göndermeyin veya yatırmayın. Hiçbir hukuk bürosu sizden mesajla para talep etmeyecektir. Bu konuda çok dikkatli olmanız önemlidir.

Kısa mesaj dolandırıcılığı ise dolandırıcıların kullandığı farklı bir yöntemdir. Genellikle bilinmeyen veya sahte bir numaradan size kısa mesaj gönderilir. Dolandırıcılar, mesajlarıyla size tanıdık bir işletme veya kişi (IRS, Apple veya Amazon gibi) gibi görünmeye çalışırlar. Mesajda genellikle bir aciliyet duygusu yaratılır ve hızlı bir şekilde harekete geçmeniz istenir. Örneğin, banka hesabınızın kapatıldığı veya ücretsiz bir hediye kazandığınız iddia edilebilir. Dolandırıcı daha sonra size yanıt vermenizi, bir bağlantıya tıklamanızı veya bir numarayı aramanızı sağlamaya çalışır.

Umarım bu bilgiler size yardımcı olmuştur. Dolandırıcılık konusunda dikkatli olmak her zaman önemlidir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —