Tarih: 17.04.2023 14:08

Göz Alıcı Bakışlar İçin: Microblading Kaş Makyajı

Facebook Twitter Linked-in

Günümüzde makyaj kadınlar için sıradan bir rutinden ziyade daha çok bir sanat olmaya başladı. Doğru teknikler ile yapılan makyaj sayesinde kişiler istedikleri görünüme kavuşur hale geldi. Fakat bazı makyajlar bireysel anlamda yapılması zor makyajlardır ve bu konuda yardım almanız gerekir. Özellikle kalıcı makyajlar bu kategoride yer alır. Bunlardan birisi de microblading kaş makyajıdır. Eğer microblading nedir ve nasıl uygulanır diye merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. 

MICROBLADING KAŞ MAKYAJI NEDİR?

Microblading tekniği temelde epidermal pigmentasyon adıyla bilinir. Bu teknikle yapılan makyaj son zamanlarda oldukça fazla ilgi görmeye başladı. Bu uygulama başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğinde kişi çok daha dolgun kaç yapısına sahip olur.

Microblading nasıl yapılır diye sorguluyorsanız, işlemle ilgili detaylara geçelim. Öncelikle bilmelisiniz ki, uygulama yapılırken altın oran baz alınır. Altın orana göre yüzünüze en iyi oturacak kaş stili tespit edilir. Bu sayede yapılan uygulama yüzünüzde sırıtmaz ve doğal bir görünüm sağlar. Böylece microblading sonrası aynaya baktığınızda kendinizi kötü hissetmezsiniz.

MICROBLADING NASIL YAPILIR? NELERE DİKKAT EDİLİR?

İşlem yapılmadan bir hafta öncesinden hazırlıklara başlamanız gerekir. Özellikle bu süreçte kaşlarınızı almamalısınız veya ağda yapmamalısınız. Kafein ve alkol tüketimini minimum seviyelerde tutulmalısınız. Kan sulandırıcı bir ilaç kullanıyorsanız kesinlikle bu ilacı bırakmanız gerekir. Ayrıca aspirin, balık yağı veya E vitamini gibi takviyeleri kesilmelisiniz.

Micro

Çin kökenli olduğu tahmin edilen bu teknik son zamanlarda ülkemizde de oldukça popüler.  Bu sebeple bu işlem gerekli sertifikaya ve profesyonelliğe sahip olan kişiler tarafından yapılmalıdır.

MICROBLADING İŞLEMİ İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELER?

Microblading nedir ve nasıl yapılır diye merak edenlerin bilmesi gereken en önemli noktalardan biri de bu işlemin herkes için uygun olmama ihtimalidir. Bu tarz bir makyaj herkes için uygun değil diyebiliriz, bu yüzden dikkatli olunması gerekiyor:

Bu listede kendinizi tanımlayan bir madde görüyorsanız bu uygulamadan kesinlikle uzak durmalısınız. Aksi durumda istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilir, uygulamayı yaptırdığınıza kuvvetle muhtemelen pişman olursunuz.

blading sonrası neler yapmanız gerektiğini merak ediyorsanız bu konuda da bilgi verelim. Bu uygulama yapıldıktan 10 gün sonra kaşınızı korumanız gerekir. Özellikle suyla teması kesinlikle olmamalıdır.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —