Tarih: 03.03.2023 00:16

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanlığı adaylığı için masadaki isim: Kılıçdaroğlu

Facebook Twitter Linked-in

Millet İttifakı çatısı altında bir araya gelen Altılı Masa’da liderler, seçim gündemiyle toplandı. Tüm genel başkanların partisinden tam yetki alarak katıldığı toplantıda, ortak cumhurbaşkanı adaylığında ‘uzlaşıya varıldığı’ duyuruldu. Kamuoyuna resmen duyurulmayan ismin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğu ifade ediliyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, liderlerin büyük çoğunluğunun adaylık için CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu önerdiği dile getirildi. Bir süre istişarenin ardından anlaşmaya varan liderlerin, yetkili kurullarda son onay için yeniden toplanma kararı aldığı bildirildi. Özellikle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bu talepte bulunduğu öne sürüldü. Akşener’in bir süredir Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusundaki açıklamalara temkinli yaklaşmasının ardından, adaylık için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı önereceği iddia edilmişti.

"6 MART'TA AÇIKLANACAK"

Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz."

altili-masa-pazartesi-gunu-bir-kez-daha-toplanacak-1132930-1.

İYİ PARTİ TOPLANIYOR!

Genel Başkan Akşener, milletvekilleri, divan başkanlığı üyeleri, başdanışmanları ve yetkili kurulları ile saat 22.30'da bir araya geldi.

DHA'nın aktardığı bilgiye göre İYİ Parti, 81 il başkanını yarın Ankara'ya İYİ Parti Genel Merkezi'ne çağırdı.

KARAMOLLAOĞLU'NDAN İLK DEĞERLENDİRME

Karamollaoğlu görüşmenin ardından sosyal medya hesabında "Ortak bir anlayışla mutabakata vardığımız değerli genel başkanların her birine teşekkür ediyorum" paylaşımını yaptı.

Ortak bir anlayışla mutabakata vardığımız değerli genel başkanların her birine teşekkür ediyorum. pic.twitter.com/FXi1ZszaB9

AHMET DAVUTOĞLU: CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ KONUSUNDA ORTAK ANLAYIŞA ULAŞTIK

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ise toplantının ardından yaptığı paylaşımda "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak anlayışa ulaştık. Bu süreci ilk günden bugüne büyük bir gayretle yürüten başta ev sahibimiz sayın Karamollaoglu olmak üzere tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —