Tarih: 13.06.2023 12:36

Kan Grupları ve Kişilik Özellikleri: Japon Bilim İnsanlarının Çığır Açan Araştırması

Facebook Twitter Linked-in

Japon bilim insanları son derece ilgi çekici bir araştırmaya imza attı ve kan gruplarının kişilik özellikleri üzerinde etkili olduğunu keşfetti. Yapılan çalışmalar, bazı kan gruplarının çeşitli hastalıklara yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Aynı şekilde, bazı kan grupları da hastalıklara karşı daha dirençli olabiliyor.

Kan grupları, hayatımız üzerinde etkileri olan sonuçlar doğurabiliyor ve karakter özelliklerimizi de belirleyebiliyor. Japonya'da kullanılan Ketsueki-gata teorisi, kan grubunun kişilik özelliklerini şekillendirdiğini öne sürüyor. Bu teoriye göre, her kan grubunun olumlu ve olumsuz özelliklerle ilişkilendirilen kişilik özellikleri bulunuyor.

Konuyla ilgili olarak makale yayınlayan Japon profesör Tokeji Furukawa, kan grubunun kişilik özelliklerini popüler hale getirdi. Bu kategorizasyonu, kişilik özelliklerini inceleyen antik Yunan filozofu Hipokrat'a dayandırdı. Furukawa'ya göre, her kan grubu bireyin özelliklerini etkiliyor. İşte kan gruplarının özellikleri:

A kan grubuna sahip kişiler, yaratıcılık, zekâ ve işbirliği yapma gibi olumlu özelliklerle ilişkilendirilirken, inatçılık ve gerginlik gibi sözde olumsuz özelliklerle de ilişkilendirilebilir. Japonya'da A kan grubuna sahip insanların diğer kan gruplarından daha yaygın olduğu belirtiliyor.

B kan grubuna sahip bireyler güçlü, tutkulu, empatik ve kararlı olarak görülürken, aynı zamanda bencillik ve düzensiz davranışlarla da ilişkilendirilebilirler. Bu kan grubuna sahip kişilerin, A kan grubuna sahip olanlarla çatıştığı söylenir.

AB kan grubuna sahip olanların iddia edilen güçlü yönleri arasında akılcılık ve uyum sağlama yeteneği bulunurken, kararsızlık, eleştirellik ve unutkanlık gibi zayıf yönleri olduğu söylenir. Bu kan grubu, büyük ölçüde hem A tipi hem de B tipi özelliklere sahip olarak görülür. Nadir olması sebebiyle, Japonya'da AB kan grubuna sahip insanlar takdir edilir.

0 kan grubuna sahip insanlar ise güven, kararlılık, dayanıklılık ve sezgi gibi özelliklerle ilişkilendirilirken, aynı zamanda bencil ve dengesiz olarak kabul edilebilirler. Özellikle A kan grubuna sahip bireylere bencil göründükleri söylenir.

Araştırmalar ayrıca kan gruplarının bazı hastalık riskleriyle ilişkili olduğunu ortaya koymaktadır. A kan grubuna sahip bireylerin mide kanseri ve kalp hastalığı riski artmaktadır. B kan grubuna sahip olanlar da kalp hastalığı ve yumurtalık kanseri riskinde artış gösterirken, AB kan grubu taşıyıcılarında kalp hastalığı ve hamile kadınlarda preeklampsi gelişme riski yüksektir. Tip O kan grubuna sahip bireylerin ise ülser geliştirme, sivrisinekleri çekme ve Aşil tendonu yaralanmalarına yakalanma olasılığı daha yüksektir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —