Tarih: 10.06.2023 12:41

Trump'ın Gizli Belgeler Davasında Avukat Değişikliği: Flaş Gelişme

Facebook Twitter Linked-in

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Florida'daki malikanesinde bulunan 'gizli belgeler' ile ilgili davada kendini savunacak avukatların değiştiğini duyurdu. Trump, sosyal medya sitesi TruthSocial üzerinden yaptığı açıklamada, "gizli belgeler" soruşturmasıyla ilgili davada çalışacak avukat ekibinin değiştiğini açıkladı. James Trusty ve John Rowley adlı avukatların davadan ayrıldığını belirten Trump, Trusty ve Rowley'e katkılarından dolayı teşekkür etti. Trump, bundan sonra Avukat Todd Blanche tarafından temsil edileceğini ve ilerleyen günlerde davaya müdahil olacak başka bir hukuk firmasını duyuracağını belirtti.

Trusty ve Rowley ise ortak bir açıklama yaparak Trump'a teşekkür etti ve "Onu savunmak geçen yılımızda bir onurdu. Biden yönetiminin Amerikan adalet sistemini partizanca silahlandırmasına karşı yürüttüğümüz savaşta haklı çıkacağımızı biliyoruz" ifadelerini kullandı. Trusty ve Rowley, çekilme nedenlerini belirtmese de "Davanın Miami'de açıldığı göz önüne alındığında, bu bizim davadan çekilmemizin ve sürecin diğerlerince yürütülmesine izin vermenin mantıklı bir seçenek olduğunu düşündük" şeklinde açıklama yaptı.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Trump'ın Florida'daki malikanesinde gerçekleştirilen bir aramada yaklaşık 100 gizli belge bulunmuş ve bu olayla ilgili bir soruşturma başlatılmıştı. Son olarak hazırlanan iddianamede Trump, ulusal güvenlikle ilgili çok gizli belgelere erişim sağlamakla suçlanarak toplam 37 suçlamayla karşı karşıya kalmıştı. Trump'ın Salı günü Miami'deki federal mahkemede hakim karşısına çıkması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —