Tarih: 17.06.2023 15:58

İstanbul Havalimanı'nda Tatil Yoğunluğu: Öğrenciler ve Öğretmenler Memleketlerine Yola Çıktı

Facebook Twitter Linked-in

2022-2023 eğitim ve öğretim dönemi tamamlandıktan sonra İstanbul Havalimanı'nda memleketlerine veya tatile gitmek isteyen insanlar yoğunluk oluşturdu. Özellikle iç hatlar terminalinde hareketlilik, öğrenciler ve öğretmenler için tatilin başlamasıyla birlikte sabah saatlerinden itibaren arttı. Aileler ve öğretmenler, çocuklarıyla birlikte memleketlerine veya tatil beldelerine gitmek için İstanbul Havalimanı'nda kalabalık oluşturdu. Yaz tatilinin yanı sıra Kurban Bayramı tatilini de İstanbul dışında geçirmek isteyen yolcular nedeniyle check-in kontuarları ve güvenlik noktalarında zaman zaman kuyruklar oluştu.

Yoğunluktan dolayı önlem alan İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA ekipleri, havalimanı girişinde ve terminalde yolculara yönlendirme yaptı.

Güvenlik kontrolünden geçtikten sonra terminale gelen yolcular, bilet ve bagaj işlemleri için iç ve dış hat kontuarlarında sıraya girdi.

İstanbul Havalimanı'ndan Isparta'ya tatil için giden öğretmen Nur Sarı, eğitim ve öğretim yılının sona ermesi nedeniyle memleketine gitmek istediğini belirtti. Sarı, öğrencilerinin tatilde bol bol dinlenmelerini istediğini dile getirerek, "Tüm öğrencilerime başarılar diliyorum ve iyi bir tatil geçirmelerini istiyorum. Enerjik bir şekilde tekrar okula dönüp başlamalarını temenni ediyorum. Kurban Bayramı tatili için ailemin yanına, memlekete gidiyorum. Öğrencilerim bu süreçte biraz oyun oynayıp rahatlasınlar. Stres attıktan sonra küçük bir tekrar yapmaları iyi olur" şeklinde konuştu.

Memleketi Gaziantep'e gideceğini belirten öğretmen Buse Küspeci ise öğrencilerden güzel bir tatil geçirmelerini istedi. Küspeci, tatilde öğrencilere bol bol kitap okumalarını önerdi. "Ben de memleketime gidiyorum. Herkesin bayramını şimdiden kutluyorum. Harika bir eğitim öğretim yılı geçti. Öğrencilerimle iyi anlaştım. Onları seviyorum" dedi.

İstanbul Havalimanı'ndan ailesiyle Van'a giden Merve Tongaç da, "Tatilde sürekli evde kalmayacağım, keşfedeceğim" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —