Tarih: 31.03.2023 12:08

Canan Karatay'ın İlaç Diye Nitelendirdiği Besin Sahur Sofralarınızı Süslemeli!

Facebook Twitter Linked-in

Prof. Dr. Canan Karatay, andız pekmezini Ramazan ayında kan takviyesi olarak betimledi. Güçlü bir ilaç olan andız pekmezini özellikle sahurda öneren Canan Karatay, oruçta vücut direncine dikkat çekti. Vücudun yapısını güçlendiren andız pekmezinin en eski ilaç olduğunu hatırlatan Canan Karatay, andız pekmezini özellikle sahurda tüketilmesinin altını çizdi. 

ANDIZ PEKMEZİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Kanda azalan kan yapıcı hücreleri artırmanın en faydalı yolu demir yolu eksikliğini ortadan kaldırmaktır. Andız pekmezi kan içindeki demir sayımını artırarak bu durumu anında çözen doğal ilaçtır. Yüzyıllardır kan değerlerini artırmak için ek takviye olarak tavsiye edilir.

Andız pekmezi bağırsakların enzimleme işlemini geliştirerek vitaminlerin daha orijinal vücuda yayılmasını sağlar. Bu sayede vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineraller kaybolmadna vücuda işlenir.

En büyük faydası ise karaciğerdeki toksinlenmeyi azaltan andız pekmezi hücrelerin yapısını koruyarak vücutta ödem oluşumunu engeller. Karaciğerin fonksiyonel değerini artırır.

İdrar yolu enfeksiyonun hazımsızlık kabızlık ve böbrek ağrılarına neden olur. Andız pekmezi bu iki riskli hastalığı anında önler.

Vücudun bağışıklık sistemini virüs ve bakterilere karşı güçlendirerek ihtiyaç olan proteini sağlar.

Yapılan araştırmalarda sahurda tüketilen andız pekmezi oruç süresinde kan değerlerinin düşmesini engeller. Uzun süre tokluk hissi verir. Damarlardaki kan yapısının akışını normalleştirir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —