Tarih: 21.02.2023 12:32

Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda çatlaklar neden oldu? Depremden zarar mı gördü?

Facebook Twitter Linked-in

Deprem afetini yaşadığımız şu günlerde Samsun 19 Mayıs Stadyumu'ndan gelen görüntüler endişeye neden oldu. 9 Haziran Pazartesi günü Türkiye-Galler maçının oynananacağı stadyumunun duvarlarında meydana gelen çatlaklar herkesi şaşırttı.

Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda çatlaklar neden oldu?

Sosyal medyada da gündem olan konu üzerine Gençlik ve spor" class="taglink" title="Spor Haberleri">Spor İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bir rapor yazarak durumu bilgilendirdi. Stadın yüklenici firmasının uzman ekipleri ve inşaat mühendisleri tarafından yapılacak incelemenin ardından konuyla ilgili kamuoyuna bilgi verileceği ifade edildi.

Depremden zarar mı gördü?

Halk Gazetesi spor muhabiri Alper Cabbar, “Stadyum görevlileri tespit yaptı. Birleşme noktasına esneme yapmış ancak tablada zemin kayması var. İvedilikle konuyla ilgileneceklerini söylediler” dedi. Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nun bazı bölümlerinde duvarlarda çatlak ve parkelerde de açılmanın meydana gelmesinin ardından, stadyumun inşaatında çalıştığını iddia eden bir işçinin video paylaşımındaki anlattıklarını gündeme taşıdı.

Samsun 19 Mayıs Stadyumu kaç kişilik?

Samsun 19 Mayıs Stadyumu, Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan akıllı çok amaçlı stadyumdur. 33.919 koltuk kapasitesiyle Samsunspor'un iç saha maçlarına ev sahipliği yapmaktadır. Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan ve 2017'de tamamlanan stadyum adını Mustafa Kemal'in Samsun'a çıktığı gün olan 19 Mayıs'tan almaktadır.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —