Tarih: 30.05.2023 15:00

Siyah Hukuk Bürosu Dolandırıcılığı: Hukuk Firmalarını Hedefleyen Yeni Bir Dolandırıcılık Türü

Facebook Twitter Linked-in

Günümüzde Siyah Hukuk Bürosu Dolandırıcılığı oldukça yaygın hale gelmiştir ve binlerce kişi bu dolandırıcılık türüyle mağdur olmuştur. Son zamanlarda dolandırıcılık türlerinin sayısı artış göstermekte ve artık hukuk büroları da hedef alınmaktadır. Dolandırıcılar, kayıtlı hukuk bürolarının isimlerini kullanarak vatandaşları dolandırmaya çalışmaktadır. Bu durumda vatandaşlar, hukuk bürosundan geldiği düşünülen mesajlar nedeniyle endişe duyabilmektedirler. Siyah Hukuk Bürosu gibi dolandırıcılıklar, avukatları hedefleyen ve hukuk firmaları ile müvekkiller arasında artış gösteren bir eğilimdir. Siyah Hukuk Bürosu'nun gelişmiş teknolojisiyle, bu tür dolandırıcılıkların ciddiyeti sürekli olarak artmakta ve giderek daha fazla vatandaş mali dolandırıcılığa kurban gitmektedir. Yaptığımız araştırmalara göre, internet kullanıcıları arasında Siyah Hukuk Bürosu Dolandırıcılığı gibi kelimelerle en çok arama yapılan hukuk büroları arasında olduğunu tespit ettik.

Siyah Hukuk Bürosu Dolandırıcılığı, dolandırıcıların Türkiye genelinde hedefledikleri bir hukuk firması adı altında, ellerinde vatandaşların numaraları bulunan kişilere, adlarının yasa dışı bahis olaylarına karıştığını veya bir üründen dolayı borçlu olduklarını iddia ederek para talep ettikleri bir dolandırıcılık türüdür. Bazı mağdurlar, talep edilen miktarı ödeyerek daha sonra avukattan 'temiz kağıt' istediklerinde bu durumun bir dolandırıcılık olduğunu fark etmişlerdir. Mağdurlar, hukuk bürosundan mesaj aldıklarını söyleyerek büroyu aradıklarında ise çağrı merkezinden gelen mesajı duyduktan sonra telefon kapatılmaktadır. Bu nedenle internet üzerinden hukuk bürosuna ulaşmaya çalışan vatandaşlar, ödemeyi yaptıklarını ve temiz kağıt talep ettiklerini belirtmişlerdir. Son zamanlarda Siyah Hukuk Bürosu Dolandırıcılığı adı altında vatandaşlara mesajlar gönderilerek en çok şikayet alan hukuk büroları arasında yer almaktadır.

Vatandaşlarımıza önemli bir uyarıda bulunmak istiyoruz: Hiçbir hukuk bürosu sizden para talep etmeyecektir. Bu nedenle Siyah Hukuk Bürosu adı altında böyle bir mesaj aldığınızda lütfen ödeme yapmayın ve dikkatli olun. Sizi dolandırmaya çalışan kişiler olabilir. Dolandırıcılar tarafından gönderilen mesajlarda genellikle şu gibi ifadeler yer almaktadır: 'Ceza dosyanız uzlaştırma evraklarınızla birlikte hukuk büromuza iletilmiştir. Dosyanızın son günü, mağdur olmamanız için bizimle iletişime geçiniz.' Mesajda bir hukuk firmasının numarası da bulunmaktadır. Vatandaşlar bu numarayı aradıklarında çağrı merkezinden gelen mesajı duyduktan sonra telefon kapatılmaktadır.

Bu dolandırıcılık türünde binlerce mağdur olabileceğini düşünüyoruz. Siyah Hukuk Bürosu ile iletişime geçtik ve kendilerinin de bu dolandırıcılıktan şikayetçi olduklarını ve gerekli şikayetleri savcılığa ve ilgili mercilere yaptıklarını öğrendik. Sonuç olarak, Siyah Hukuk Bürosu dolandırıcılığı, insanların endişelerini kullanarak ve hukuk firmalarına olan güvenlerini suiistimal ederek gerçekleştirilen bir dolandırıcılık türüdür. Hiçbir hukuk firması vatandaşlardan para talep etmeyecektir ve eğer "Siyah Hukuk Bürosu" adı altında para talep edilirse, kesinlikle ödeme yapılmamalı ve dikkatli olunmalıdır, çünkü dolandırılmaya çalışılmaktadır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —