Tarih: 12.12.2023 14:18

R10'a Ne oldu? R10 Erişim engeli neden yedi? R10'a nasıl girilir?

Facebook Twitter Linked-in

R10 .net olarak bilinen Türkiye’nin en büyük Webmaster formuna girmek isteyenler açılmıyor şikayetlerinde bulunuyorlardı. R10 neden açılmıyor? soruları sorulurken erişim engeli yediği ortaya çıktı. Webmasterler ve bir çok bu hizmetlerden yararlanmak isteyen yüz binlerce kişi yaşanan bu erişim engeli nedeniyle mağduriyet yaşamaya başladı.

Türk Telekom tarafından açılan dava sonucunda verilen mahkeme kararıyla erişim engeli getirildiği söylenmektedir. İddialara göre Türk Telekom hakkında asılsız yazılan içerikler sebebiyle Türk Telekom bu konuyla ilgili R10 platformuna içeriklerin kaldırılması yönünde bir mail gönderdi. Mail’in ardından yaklaşık 5 dakika içerisinde tüm içerikler kaldırılsa da, açılan dava sonucunda R10 sitesine erişim engeli getirildi.

Normalde kaldırılması istenilen içerikler belirtilir ve belirli süre içerisinde bu durumun olması beklenir, aksi halde dava süreci başlar. R10 web sitesine getirilen erişim engeli sonrasında R10 da karşı dava açarak savunma yapacağı ve erişim engelinin kaldırılmasını isteyeceği biliniyor. Konuya bakıldığı zamanda kısa sürede tekrar R10 web sitesinin erişime açılacağı düşünülmektedir.

R10 Neden Açılmıyor? Erişim Engeli Neden Yedi? R10 Nasıl Girilir?

Türkiye’nin en büyük webmaster forumlarından biri olan R10.net’in erişime kapatılmasıyla ilgili şikayetler artmaktadır. Birçok webmaster ve hizmetlerinden faydalanmak isteyen kullanıcılar, R10.net’in neden açılmadığını merak etmektedirler. Yaşanan erişim engeli, Türk Telekom’un açtığı dava sonucunda gerçekleşmiştir. İddialara göre, Türk Telekom, R10 platformunda yer alan asılsız içerikler sebebiyle içeriklerin kaldırılması için bir e-posta göndermiştir. İçeriklerin hızla kaldırılmasına rağmen, Türk Telekom’un açtığı dava sonucunda R10.net’e erişim engeli getirilmiştir.

Normalde içeriklerin kaldırılması istendiğinde belirli bir süre verilir ve içeriklerin kaldırılması beklenir. Aksi halde dava süreci başlar. Ancak R10 web sitesine getirilen erişim engeli, beklenmedik bir şekilde gerçekleşmiştir. R10 platformu, bu duruma karşı dava açarak savunma yapacak ve erişim engelinin kaldırılmasını talep edecektir. Bu nedenle, R10 web sitesinin kısa sürede tekrar erişime açılması beklenmektedir. Şu anda kullanıcılar, çeşitli VPN programları aracılığıyla R10.net’e giriş yapmaktadırlar.

R10.net’in erişime kapatılmasıyla ilgili soruları cevaplamak gerekirse, R10 neden açılmıyor? Sorunun cevabı Türk Telekom tarafından açılan dava sonucunda verilen mahkeme kararıyla erişim engelinin getirilmesidir. Türk Telekom, R10 platformunda yer alan asılsız içerikler nedeniyle içeriklerin kaldırılmasını talep etmiştir. İçerikler hızla kaldırılmış olmasına rağmen, dava sonucunda R10.net’e erişim engeli uygulanmıştır.

Nasıl Girilir?

R10 nasıl girilir? Sorusuyla ilgili olarak, şu anda R10 web sitesine erişim engeli bulunmaktadır. Ancak kullanıcılar, VPN programları aracılığıyla erişim engelini aşarak web siteye giriş yapabilmektedirler. VPN (Sanal Özel Ağ), kullanıcılara farklı bir IP adresi sağlayarak erişim engelini bypass etmelerini sağlar.


R10 platformunda yaşanan erişim engeli, webmasterler ve hizmetlerinden faydalanmak isteyen kullanıcılar arasında mağduriyetlere neden olmuştur. R10.net’in kısa sürede erişime açılması ve kullanıcıların normal şekilde platforma giriş yapabilmesi umulmaktadır. Ancak, bu tür durumlarla karşılaşıldığında kullanıcıların güncel bilgilere ve resmi kaynaklara başvurmaları önemlidir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —