Tarih: 11.03.2023 16:02

CHP Rize İl Başkanlığından Kenan Bıyık açıklaması

Facebook Twitter Linked-in

9 Mart Perşembe günü Partisinin il başkanlığında aday adaylığını açıklayan Kenan Bıyık'ın yanında il ve ilçe yönetimlerinin yer almayışı dikkat çekmiş bu konu kamuoyunda tartışma konusu olmuştu. 

Yoğun bir kalabalıkla aday adaylığını açıklayan Cumhuriyet Halk Partili Kenan Bıyık'ın açıklaması sırasında il ve ilçe yönetimlerinin olmayışı dikkat çekmişti. İl Başkanı Tahsin Kanbur Annesinin rahatsızlığı nedeniyle katılamayacağını bildirirken Rize Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu'nun ve ilçe başkanlarının programa neden katılmadığı merak uyandırdı. 

CHP Rize il başkanlığından konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Aday adaylık açıklama programında gerekli tüm hassasiyetin gösterildiğini ifade eden açıklamada olayın görünenle örtüşmediği görüldü.

12 İLÇE BAŞKANI AÇIK TAVRINI BELİRTMİŞ

Yapılan yazılı açıklamada 12 İlçe başkanının açık tavrını belli ettiği dile getirildi. Yoğun kalabalığın katıldığı aday adaylığı açıklama programında partililer tarafından da bu konu tartışıldı. 

İŞTE İL BAŞKANLIĞINDAN YAPILAN YAZILI AÇIKLAMA

Partimizin Milletvekili aday adaylık başvuruları 13 Mart – 20 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Partimizden aday adayı olmak isteyen arkadaşlarımız bu tarihler arasında Genel Merkezimize başvuruda bulunacaklardır.

Dosyalarını tam olarak teslim eden arkadaşlar aday adayı olma hakkını kazanıp çalışmalarını yapacaklardır. Aday belirleme yöntemi Genel Merkezimiz tarafından ayrıca belirlenip açıklanacaktır. Kesin aday listeleri de Genel Merkezimiz tarafından parti meclisimizce onaylandıktan sonra açıklanacaktır.

Aday adaylığı kesinleşen arkadaşlarımız yapılacak olan basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacaktır.

Cumhuriyet Halk Partisinden Rize’de Milletvekili aday adayı olmak isteyen tüm arkadaşlarımıza bu durum ayrıca açıklanmıştır.

12 İlçe Başkanı ve Rize İl Yönetim kurulu olarak bu konudaki tavrımızı daha önce de açıklamıştık. Bu herkesin bildiği bir konudur.

Bizim hedefimiz bellidir Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13.Cumhurbaşkanı yapmaktır. Bizim hedefimiz bellidir Cumhuriyet Halk Partisi olarak Rize’den Milletvekili çıkarmak, Millet İttifakı olarak Rize’de birinci çıkmak ve Milletvekillerini çıkarmaktır.

Aday adayı olmak isteyen tüm arkadaşlarımız partimizde aday adaylığını açıklayabilir. Ama toplantılara kurumsal katılım ancak Genel Merkeze yapılan başvurulardan sonra yapılacaktır. Bu durum aday adayı olmak isteyen herkese bildirilmiştir.

Dün gerçekleşen basın açıklaması ile ilgili kamuoyunda yanlış bilgilendirmeler olduğu görülmektedir.

09 Mart 2023 tarihinde yapılacak toplantı ile ilgili talep 08 Mart günü yapılmıştır.

Taleple ilgili İl Başkanımızla görüşme yapılmış ve toplantının şekli, formatı ve iletişimi, katılımı konuşulmuş, bu konuda anlaşılmış ve ona göre düzenlemeler yapılmıştır. Partimizin toplantı salonu tahsis edilmiştir. Basına bilgi verilmiştir. İl Yönetimimiz istenilen koşulları eksiksiz sağlamıştır. Gelen taleplerde anında yerine getirilmiştir. Başka talep gelseydi onlarda yerine getirilecekti.

Partimizin İl Sekreteri, İl Eğitim Sekreteri ve iki Başkan yardımcısı toplantı süresince partide bulunmuştur.

Partimizin geleneği adaylaşma ile ilgili güzel örneklerle doludur.

Partimizde aday adayı olan herkes bizimdir. Kimseyi yok saymayız kimseyi ötekileştirmeyiz. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13.Cumhurbaşkanı yapmamızı ve Rize’de CHP’yi ve Millet İttifakını birinci parti yapmamızı kimse engelleyemeyecek.

Açıklamanın yapıldığı sosyal medya hesabında ise partililer yorum yazarak durumun farklı olduğunu dile getirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —