Tarih: 17.04.2023 15:38

Doğal ve Etkili Bir Yöntemle Kepekten Kurtulun: Karbonat ve Su

Facebook Twitter Linked-in

Kepek; ölü saç derilerinin saç diplerinde görüldüğü yaygın karşılaşılan bir sorun. Kepeğin neden ortaya çıktığı kesin olarak bilinemiyor. Ancak genetik, çinko eksikliği, D vitamini eksikliği, stres, saç derisinin kuru olması gibi faktörler kepek oluşumunu tetikleyebiliyor. Kepeği gidermek için kepek şampuanı kullanılabileceği gibi karbonat ile de kepeği yok edebilirsiniz!

KARBONAT İLE KEPEĞE DOĞAL ÇÖZÜM

Kepek, saç derinizdeki derinin normalden daha hızlı dökülmesine neden olan, saçınızda ve omuzlarınızda görünür beyaz tozlar parçalarıdır. Karbonat kepeği yok etmekte etkili olabiliyor.  Peki karbonat saç kepeğini gidermek için nasıl kullanılabilir? Eczaneden İngiliz karbonatı satın alın. 1 büyük bardak sıcak suya 1 tatlı kaşığı İngiliz karbonatı ekleyip güzelce karıştırın, erisin. Banyo yapıp da banyodan tam çıkmadan kafanızdan aşağı yavaş yavaş tüm saç derinize bunu uygulayın. Haftada 3 kez yaptığınızda kısa sürede kepekten kurtulabilirsiniz.

KARBONATIN SAÇA FAYDALARI NELERDİR?

Karbonat saça faydaları say say bitmiyor. İlk faydası yukarıda da bildirdiğimiz gibi saç derisindeki Ph oranını dengeleyip saçtaki kepeği yok etmesi. Düzenli olarak yukarıda bildirilen şekilde karbonat kullanmak saçtaki kepekten kurtulmakta etkili rol oynuyor. Karbonatın saça diğer yararları şöyle:

SAÇTAKİ KEPEKTEN NASIL KURTULUNUR?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —