Tarih: 11.02.2023 16:18

Çinli temsilciden açık dünya ekonomisi inşası çağrısı

Facebook Twitter Linked-in

Çin’in BM Daimi Temsilcisi Yardımcısı Dai Bing, BM Sosyal Kalkınma Komisyonu’nun 61. Toplantısı kapsamındaki oturumda, gerçek anlamda çok taraflılığın uygulanması ve açık dünya ekonomisi inşasının ilerletilmesi çağrısında bulundu.

Dai Bing, insani gelişme endeksinin son 30 yılda ilk defa üst üste 2 senedir gerileme gösterdiğine işaret ederek, COVID-19 sonrası toparlanma ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılmasının büyük meydan okumalarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Krizleri aşmak için dayanışma ve işbirliğine ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Dai, bu bağlamda gerçek anlamda çok taraflılığın uygulanması, açık dünya ekonomisinin inşasının hızlandırılması, istikrarlı ve açık sanayi ve tedarik zincirlerinin oluşturulması, kapalı ve dışlayıcı küçük çevrelere karşı çıkılması gerektiğini kaydetti.

Çinli temsilci, gelişmiş ülkelerin yükümlülüklerini yerine getirirken, gelişmekte olan ülkelerin de aralarındaki işbirliğini derinleştirmeleri, tüm ülkelerin katıldığı birleşik, eşit, dengeli ve genel yarar sağlayan küresel kalkınma ortaklığının kurulması gerektiğinin altını çizdi.

Dai Bing, Çin’in küresel kalkınma ve işbirliğine fırsatlar sunmaya ve güç katmaya devam edeceğini vurguladı.

Dai, Çin halkının dünya halklarıyla birlikte küresel kalkınma davası ile insanlık için kader ortaklığının inşasını ilerletmek için ortak çaba harcayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —