Tarih: 26.01.2023 17:12

Diyanet 26 Ocak iftar saati vakti 2023! 26 Ocak Akşam ezanı saat kaçta okunacak?

Facebook Twitter Linked-in

Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan Regaip Kandili'nde binlerce kişi oruç tutuyor. 26 Ocak Akşam ezanı saati de orucunu açmak isteyen kişiler tarafından merak ediliyor. Rahmet ve bereket kapılarının sonuna kadar açıldığı bu değerli günleri ibadetle geçiren kişiler en iyi şekilde faydalanmanın yollarını arıyor. İşte 26 Ocak Akşam ezanı saati ve iftar vakti 2023...

26 OCAK PERŞEMBE SAHUR VE İMSAK VAKTİ 2023

Diyanet resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre 26 Ocak Perşembe günü imsak vakti İstanbul'da 06.45 olarak açıklandı.

26 OCAK AKŞAM EZANI SAAT KAÇTA OKUNACAK?

26 Ocak Perşembe günü İstanbul'da Akşam ezanı saat 18.19'da okunacak.

DİĞER İLLERİN İMSAK VE İFTAR VAKTİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

 

ÜÇ AYLARDA HANGİ İBADETLER YAPILIR?

Üç aylar, Müslümanların diğer aylara oranla daha fazla ibadet, dua, zikir, hayır ve hasenat işleriyle meşgul oldukları zaman dilimleridir.

Üç Aylar, dua ve tövbelerimizin kabul edilme ümidini daha fazla hissedeceğimiz aylardır. Recep Ayı ile başlayan, Şaban ile devam eden ve Ramazan Ayı ile sona eren Üç ayları dualarla ibadetlerle geçirmek çok önemlidir.

Hazreti Muhammed Efendimiz (s.a.v) Recep ayı geldiğinde "Ya Rabb, Recep ve Şaban ayını bizim için bereketli kıl, mübarek eyle ve bizi Ramazan ayına ulaştır." diye dua etmiştir. Hazreti Muhammed (s.a.v) Recep ve Şaban aylarında diğer aylara oranla daha fazla nafile oruç tutmuştur.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —