Tarih: 04.04.2023 14:07

Bebeğinizin Gaz Sancısını Hafifletin: Bebeklerde Gaz Çıkarma Yöntemleri

Facebook Twitter Linked-in

Yeni doğan bebeklerde sıklıkla yaşanan sorunlardan bir tanesi de beslenme sonrası oluşan gaz sancılarıdır. Bebeğiniz hastaneden eve taburcu edildiği zaman artık her şeyiyle kontrol sizde demektir. Yanlış bir tutum sergilememek ve bebek bakımına dair bilinçli olmak anne ve babaların büyük ölçüde rahat olmalarını sağlayacaktır. Eve yeni bir üyenin katılması ile beraber tamamen değişen düzende anne ve babanın bu ortama ayak uydurabilmesi önemli bir konudur. Bebeğinizin sağlık kontrollerinde bir sorun çıkmadıysa ancak evdeyken özellikle de beslenme sonrasında ağlama nöbetlerine giriyorsa nedensizmiş gibi görünen bu krizlerin sebebi gaz olabilir!

Bebeğin memeyi tam kavrayamaması sonucunda hava yutması veya annenin tükettiği gazlı besinlerin süt yoluyla bebeğe geçmesi gaz sancılarının görülmesinde birinci etkendir.

Bebeğin gazını çıkarmanın püf noktaları

Bazen anneler bebeklerini doğru emzirseler bile gün içerisinde tükettiği gıdalar süt yoluyla bebeğe geçip gaz yapabilir. Bebekte gaz sancısının oluşmaması için beslenmeye son derece dikkat edilmelidir.

Bu nedenle kuru baklagil, gazlı içecek, salatalık, erik, mandalina ve portakal gibi yiyecekler gaz oluşumuna sebep olabilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli bir diğer nokta da soğuk bir şey yiyip içilmemesi gerektiğidir. Yoksa bebekte ciddi anlamda gaz sıkıntısı olacaktır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —