Tarih: 26.06.2023 15:39

Moskova'da Kısıtlamalar Kaldırıldı, Terörle Mücadele Operasyonu Durumu Sonlandırıldı

Facebook Twitter Linked-in

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, şehirdeki tüm kısıtlamaların kaldırıldığını duyurdu. Rusya Terörle Mücadele Komitesi de Moskova ve çevresinde durumun şu anda istikrarlı olduğunu açıkladı. Sobyanin, Telegram kanalı üzerinden yaptığı açıklamada, başkentte 24 Haziran'da Wagner adlı özel güvenlik şirketinin Rus hükümetine karşı isyanı nedeniyle devreye konulan terörle mücadele operasyonu tedbirlerinin kaldırıldığını belirtti.

Ayrıca Sobyanin, gelişmeler sebebiyle iptal edilen mezuniyet töreninin de 1 Temmuz'da yapılacağını ifade etti. Rusya Terörle Mücadele Komitesi'nin yaptığı açıklamada da Moskova bölgesinde alınan tedbirlerin kaldırıldığı kaydedildi.

Öte yandan, Rusya'nın Voronej bölgesinde de terörle mücadele operasyon durumunun iptal edildiği bildirildi.

Özel güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlayıp karşılık vereceği tehdidinde bulunmuş, Wagner savaşçıları Ukrayna'yı terk ederek 24 Haziran'da sınırdaki Rostov bölgesine girmişti.

Bu gelişmeler üzerine Federal Güvenlik Servisi (FSB), "silahlı isyan" suçlamasıyla ceza davası açmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Wagner'in isyanını "vatana ihanet" olarak nitelendirmişti.

Prigojin, Moskova'ya gideceklerini açıklamış, bu durumda Kremlin yönetimi ülkenin birçok bölgesinde güvenlik önlemlerini artırmıştı. Moskova ve Ukrayna sınırına yakın Rus bölgeleri, terörle mücadele operasyon durumu ilan edilmişti.

Yevgeniy Prigojin'in, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun Rusya'da gerilimi azaltma önerisini kabul ettiği bildirilmişti.

Prigojin, tarafların birinde Rus kanı dökülmesinin sorumluluğunu anladıklarını ve plana uygun olarak saha kamplarına geri döneceklerini belirtmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Prigojin'e yönelik açılan ceza davasının kapanacağını ve "Prigojin'in Belarus'a gideceğini" ifade etmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —