Tarih: 04.04.2023 13:50

Bebeklerin Ağlama Stiline Göre Ne Anlatmaya Çalıştığını Öğretiyoruz!

Facebook Twitter Linked-in

Bebeklerin ağlayan nedenleri arasında en sık rastlananı, kilise hissidir. Bebeğinizin bir sonraki öğününü takip etmek ve bebekleri düzenli olarak beslemek, bebeklerin ağlamalarını gözlemlemek. Uyku ihtiyacı da boyunda sık ağlama nedenleri vardır. Bebeğinizin uyku düzenini takip etmek ve uyku sırasında sakin bir ortamı sağlamak, bebeğinizin daha rahat uyumasına yardımcı olabilir.

Bebeklerde ağlayanların nedenleri arasında gaz ve çıkış departmanları de yer alıyor. Bebeğinizin gazını çıkarmak için onu sırt üstü yatırın ve sırtını hafifçe ovun. Bebeğinizin çıkış hareketlerini düzenli tutmak için ise, bebeğinize özel bir düzenli beslenme programını sürdürmek.

Sonuç olarak, bebeklerin ağlama nedenlerini anlamak, var olan en önemli görevlerinden biridir. Ağlama reflekslerini doğru şekilde yorumlamak ve bebeğinizin duygularına yanıt vermek, bebeğin sağlıklı davranışlarını yürütür.

Yeni doğan bebek. — Stok fotoğraf

1. "Neh": "Açım"

Bu ses emme refleksinden kaynaklanıyor. Emme refleksinde dil, damak tavanına dayanır. Yenidoğanın emme refleksi ağlama ile karışınca ortaya "neh" sesi çıkıyor. Ritmik ama güçlü bir ağlamadır. Bebeğinizi hemen beslemeniz gerekir.

2. "Auh": "Uykum var"

Hastanede yenidoğan bebek ağlıyor — Stok fotoğraf

Bebek yorgun olduğunda esneme refleksiyle birleşen ağlamada özellikle ilk "auh" sesi uzun oluyor. Bu tür ağlamayı duyduğunuzda bebeğinizin uyumasını sağlayın. Bebeklerin yorgunlukları arttıkça uykuya dalmaları zorlaşır.

3. "Heh": "Rahatsızım"

"Heh" ağlaması "karnım aç"  ağlamasından farklıdır. Çünkü ağlamanın başlangıcında "n" değil "h" sesi güçlüdür. Bebeğiniz "heh" nidasıyla başlayarak ağladığında bir şekilde kendisini rahatsız hissetmektedir. Üşümüştür, terlemiştir, kaşınıyordur, altı ıslaktır, kıyafeti onu sıkıştırmıştır, durduğu pozisyon ona rahatsızlık da veriyor olabilir.

4: "Eair": "Bağırsaklarımda gaz sancısı var"

Bebeklerin alt karın bölgelerinde gaz olduğunda genellikle bacaklarını göğüslerine doğru çeker ya da bacaklarını aşağıya doğru iter. Ağlaması çok şiddetli ve yırtınırcasınadır. Bebeğin sadece yüzü değil, bedeni de rahatsızlığını yansıtır. Bebeğin karnına yavaş dairesel hareketlerle masaj yapmak onu rahatlatır. Gazını çıkarmasına yardımcı olur. Bir avucunuzla karnına hafif bastırarak onu sırtından ovmak da rahatlatır.

5: "Eh": "Gazım var"

Bebeğiniz beslenmeden hemen sonra üst karın bölgesindeki gazının çıkarılmasına ihtiyaç duyuyorsa, "eh" nidasıyla başlayan ağlaması kesik kesik ve tekrarlardan oluşur. "Eh, eh, ehhh." Bebeğinizin gazını çıkarmak için, onu göğsünüze dayayın, başını omzunuzun üstüne koyun ve hafifçe sırtına vurun.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —