Tarih: 24.10.2023 22:25

Sosyal Yardımlar Artacak! Destek Ödemesi 7000 TL'ye Yükselebilir

Facebook Twitter Linked-in

Sosyal yardım ödemeleri ekim ayında da belirli bir takvime göre ülke genelindeki kişilerin hesaplarına yatırıldı. Destek ödemeleri düzenli olarak verilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın önümüzdeki dönemde sosyal yardım ödemelerinde ne kadar artış sağlayacağı da merak ediliyor. Bu çerçevede, eylül, ağustos ve temmuz ayı enflasyon rakamları baz alınarak üç aylık enflasyon farkı ile hesaplamalar sürerken, memur maaşları ile de hesaplamalar yapılıyor.

Sosyal Yardım Zam Hesaplaması

Türkiye İstatistik Kurumu’nun temmuz, ağustos ve eylül ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ile birlikte asgari ücretliler, memurlar ve emekliler maaş zamlarına dair hesaplamalar yapıyorlar. Üç aylık enflasyon farkı ile maaş zamları hesaplanırken, sosyal yardımlara dair araştırmalarda hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, evde bakım maaşı ödemesinden faydalanan vatandaşlar önümüzdeki süreçte evde bakım maaşının hangi seviyeye çıkacağını merak ediyorlar. Evde bakım maaşına ve toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardım ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur maaşlarının yüzde 50'ye yakın oranda artacağını söylemişti. Memur maaşlarına yüzde 50 zam yapılması durumunda, evde bakım maaşı da 7000 TL seviyesinin üzerine çıkabilir.

Aile Bakanlığı Destek Ödemesi Zammı

Temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulması ve memur maaş katsayısısının netlik kazanması ile birlikte evde bakım maaşının 4336 TL'den 5097 TL seviyesine yükseldiğini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş duyurmuştu. Ocak ayında da aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte evde bakım maaşı ve diğer destek ödemeleri için tablo netlik kazanacak. Ekim, kasım ve aralık ayı enflasyon rakamları henüz belli olmadığı için sosyal yardım ödemelerine i̇lişkin çeşitli oranlar üzerinden hesaplamalar gerçekleşiyor. Önümüzdeki aylarda enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından evde bakım maaşının, yaşlı ve engelli aylığının, 65 yaş aylığının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin zamlı tutarları için hesaplamalar gerçekleşecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —