Tarih: 08.05.2023 15:22

Ekrem İmamoğlu'nun Konya mitingi öncesi paylaşım yapan Kızılay mensupları görevden alındı

Facebook Twitter Linked-in

Deprem sürecinin ardından skandallar ile gündeme gelen Kızılay mensubu Abdullah Halit Üzülmez ve Ahmet Dağlı'nın, Ekrem İmamoğlu'nun Konya mitingi öncesindeki mesajlarının ardından görevlerinden alındığı duyuruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun Konya mitingi öncesi, "Memlekette Hac dönemi erken başlamış. Yarın Konya'da her şey çok güzel olacak" ve "Şeytan taşlamak isteyen yarın Anıt Meydanı'na gidebilir" gibi provokatif paylaşımları ile sosyal medyadan büyük tepki toplayan iki ismin görevden alındığı Kızılay resmi hesabından açıklandı. 

detail-photo-fancybox-0

Kızılay'dan da konuyla ilgili açıklama gecikmedi. Yapılan açıklamada "Konya'da daha önce Kızılay Selçuklu Şubesinde gönüllü olarak görev yaparken istifa ederek ayrılan bir kişi ile Kızılay Gençlik faaliyetlerinde gönüllü olarak yer alan bir başka kişinin sosyal medyadan yaptığı ve basına yansıyan paylaşımların içeriği hiçbir şekilde kabul edilemez. Kızılay ilkelerine aykırı bu beyanlar nedeniyle haklarında inceleme başlatılmış olup, her iki kişi de Kızılay faaliyetlerinden el çektirilmiştir" denildi. 

"MEMLEKETTE HAC DÖNEMİ ERKEN BAŞLAMIŞ"

Miting takvimine göre bugün saat 14.00'da Konya'da vatandaşlarla buluşacak olan İmamoğlu'nun mitingi öncesi baız provokatif paylaşımlar yapıldı. Konya Genç Kızılay Başkan Yardımcısı Abdullah Halit Üzülmez, sonuna güler yüz koyduğu mesajında "Memlekette Hac dönemi erken başlamış" paylaşımında bulundu.

detail-photo-fancybox-2

detail-photo-fancybox-3

"ŞEYTAN TAŞLAMAK İSTEYEN GİDEBİLİR"

Öte yandan Konya Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi ve Selçuklu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Dağlı ise "Şeytan taşlamak isteyen yarın Anıt Meydanı'na gidebilir" paylaşımında bulundu.

detail-photo-fancybox-4

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —