Tarih: 11.06.2023 10:37

Göz Kapağı Düşüklüğü Nasıl Geçer?

Facebook Twitter Linked-in

Gözlerde oluşabilecek her türlü rahatsızlık ilerleyen zamanlarda bir takım sorunların artmasına, hatta gözlerde görme kaybına neden yaratabilmektedir. Göz kapağı düşüklüğüne pitozis adı da verilmektedir. Pitozis doğumsal veya sonradan oluşabilir. Travma, felç, yaşlılık ve kontak lens kullanımı ile bu rahatsızlık ortaya çıkabilmektedir.

Çocuklarda oluşan göz kapağı düşüklüğü ameliyatı genelde okul çağı gelmeden tedavi edilmesi gereken bir süreci içerir. Çünkü geç kalınması gözlerde kalıcı olarak görme kaybı olmasına etken olacak hasar oluşturabilir.

Yaşlılık nedeni ile oluşan göz kapağı düşmesi yüksek tansiyon ve şeker gibi bazı hastalıklar nedeni ile gerçekleşir. Yaşa bağlı pitozis oluşumundaki en önemli faktörlerden birisi de göz kapağında fazla ciltlerin ve göz kapağındaki kırışıklıkların oluşmasıdır. Genelde estetik kaygısı yaratan ancak beyin ve göz sinirlerinde sorunlar nedeni ile ortaya çıkan bu rahatsızlıkta mutlaka tedavi ister.

Göz Kapağı Kaldırma Ameliyatı Nelerdir?

Üst göz kapağından fazla cilt ve yağ alınması => BLEFAROPLASTİ

Üst göz kapağı yükseltilmesi

Levator Kası Ameliyatı

Frontal askılama (alına askılama)

Fasanella serata (göz kapağı altından uygulanır)

Göz Kapağı Kaldırma Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Ameliyat süresi uygulanacak yönteme göre değişir. Yaklaşık 15 dakika ile 40 dakika arsında sürer. Bahsettiğim bu süre tek göz için olan süredir.

Göz Kapağı Düşüklüğü Ameliyatı

Kliniğimizde ameliyat öncesi hastalarımızın şikayetleri dinlenir ve hangi nedenle ortaya çıktığı tektiler yapılarak ortaya çıkarılır. Ameliyat olacak hastalarda eğer bir travma sonrası bir göz kapağı düşüklüğü yaşanmışsa; 6 aylık bir dönem iyileşmesini bekliyor ve her türlü ihtimali değerlendirerek operasyonu gerçekleştiriyoruz. Doğuştan olan göz kapağı düşüklüğü ameliyatının yanı sıra diğer nedenlerden oluşan rahatsızlıklar farklı bir şekilde tedavi içerdiği için öncelikle hastaya göre uygun olanını seçiyoruz. Zaman geçirmeden göz bozukluklarına  neden olmaması için bu tür göz kapağı sarkmaları mutlaka zamanında tedavi yaptırılmalı ve önlem alınmalıdır.

Ameliyatın kısa süreli uygulanması ve hastaların günlük yaşamlarına hemen devam etmeleri tarafımızca sağlıklı bir süreç takibiyle gerçekleştirilir. Yapılan ameliyat sonrası uyulması gereken tüm kurallar düzenli olarak yerine getirildiği takdirde sorunsuz ve başarılı bir geçiş sağlanmaktadır. Ameliyatı gerçekleştirmeden öncesinde beyin ve göz çukurunda oluşabilecek bazı tahribatlardan şüphe duyulması halinde MR veya BT gibi görüntülenme tetkikleri istiyoruz.

Göz kapağı ameliyatı sonrasında hayatınıza normal bir şekilde devam edebilirsiniz, yanlız özellikle ilk 2-3 gün istirahat etmeniz oldukça önemli. Sportif faaliyetlerden ve efor sarf edilen diğer işlerden bir süre uzak kalınması göz kapağındaki iyileşmeye olumlu bir şekilde yansır. Ayrıca ilk günler soğuk kompres ve başın yukarıda tutularak istirahat edilmesi çok önemlidir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —