Tarih: 06.07.2023 18:50

HEKİM BİRLİĞİ SENDİKASI SİNOP TEMSİLCİSİ EMİR: "SAĞLIKTA ŞİDDET MAALESEF ARTARAK DEVAM EDİYOR. YETERİNCE ÖNLEM HALA ALINAMADI"

Facebook Twitter Linked-in

Hekim Birliği Sendikası Sinop Temsilcisi Op. Dr. Anıl Emir, "Sağlıkta şiddet maalesef artarak devam ediyor. Yeterince önlem hala alınamadı. Yetkililerden tek isteğimiz, tek ricamız hem hekimin hem sağlık personellerinin saygınlığının arttırılacak şekilde insanlara karşı bildirimlerde bulunulması. Bazı yerlerde insanların hekime ve sağlık personellerine karşı tahrik edildiğini de görüyoruz" dedi.

Hekim Birliği Sendikası Sinop Temsilcisi Op. Dr. Anıl Emir, Türkiye’de sağlıkta şiddettin her geçen gün arttığını belirtti.

"İNSANLARIN EĞİTİM DÜZEYLERİ ARTTIRILIRSA ŞİDDET OLAYLARI AZALACAKTIR"

Anıl Emir, şunları söyledi:

"Sağlıkta şiddet maalesef artarak devam ediyor. Yeterince önlem hala alınamadı. Bizim hastanemize de x-ray cihazları kuruldu ama aslında olayın özü insanların şiddete meyilli olması. İnsanların hep psikolojik olarak gittikçe ruh hallerinin bozuluyor olması. Yani toplum şiddete gittikçe meyille hale geliyor. Silahlanma artıyor bunun üzerine şiddet de artıyor. Toplumda nasıl şiddet artıyorsa hastanelerde de artıyor. Biz de burada polikliniklerde meslektaşlarımız, hemşire arkadaşlarımız, sağlık personeli arkadaşlarımız her yerde şiddete maruz kalıyor. Gün geçtikte de daha fazla artıyor bu, maalesef şimdiye kadar çözülemedi. İşin asıl kaynağı eğitime gidiyor. İşin temelini çözmeyince bu polisiye önlemlerde yeterli kalmıyor. Yetkililerden tek isteğimiz, tek ricamız hem hekimin hem sağlık personellerinin saygınlığının arttırılacak şekilde insanlara karşı bildirimlerde bulunulması. Bazı yerlerde insanların hekime ve sağlık personellerine karşı tahrik edildiğini de görüyoruz. Eğer bunlar yapılmazsa, insanların eğitim düzeyleri arttırılırsa hem toplumda, toplumda da olduğu zaman hastanelerde de şiddet olayları azalacaktır."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —