Tarih: 16.12.2022 17:41

Sakal Bakımı Nasıl Olmalı?

Facebook Twitter Linked-in

1. Kışın sakallarını soğuk su ile yıka

Soğuk kış aylarında sıcak su ile duş almanın ya da yüz yıkamanın rahatlatıcı etkisi inkâr edilemez. Bu sebeple, bu bilgi seni biraz üzebilir ama yine de dikkate alman gerekiyor: Sıcak su hem cildin hem de sakalların nem kaybetmesine yol açabiliyor! Nem kaybeden sakallar ise bakımlı görünümden bir hayli uzaklaşabiliyor. 

2. Sakallarını yıkarken sabun kullanma

Sakalların temizliği, bakımlı görünen bir sakalın temelini oluşturuyor. Sakalların gün içerisinde sık sık yıkanması gerekiyor. Sakal temizliğinde sıkça tercih edilen sabun, aslında sanıldığı kadar faydalı bir seçenek olmayabiliyor. Çünkü sabun bir yandan sakalların sertleşmesine yol açarken bir yandan da sakal altındaki cildin nem kaybetmesine sebep olabiliyor. Bu sebeple sakal temizliği için bu uygulamaya özel olarak üretilen bakım ürünlerinden faydalanmak gerekiyor.

3. Sakal bakım yağı kullan

Yeterli nem desteği için cildine uygun bir sakal yağı tercih ederek günlük bakımına dahil etmen gerekebilir. Üstelik sakal bakım yağları, içeriğindeki güçlü bileşenlerin yardımı sayesinde sakalların beslenmiş bir görünüm kazanmasına da yardımcı olabiliyor.

4. Sakalını sert rüzgâr ve soğuktan koru

Kışın sakal bakımı kadar, sakalların rüzgâr ve soğuk havadan korunmasına özen göstermek de fazlasıyla önem taşıyor. Çünkü sakal uçları, tıpkı saç telleri gibi soğuk hava ve rüzgâr ile uzun süre temas ettiğinde kırılabiliyor. Uzun süre dışarıda kalınan zamanlarda sakalları örten küçük bir atkı, sakal bakımına büyük katkılar sağlayabiliyor.

5. Islak sakalla dışarı çıkma

Sakalları yüksek ısı yayan kurutma makineleri ile kurutmak, elbette ki tavsiye edilen bir uygulama değil. Fakat buna karşılık sakalları ıslak bırakmak da hem cilt hem de sakal görünümü için olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —