Tarih: 10.08.2023 23:52

ŞAHMARAN DİZİSİ KONUSU NEDİR? Netflix Şahmaran Nerede Çekildi, İşte Tüm Şahmaran Oyuncuları!

Facebook Twitter Linked-in

Serenay Sarıkaya, Burak Deniz ve Mert Ramazan Demir gibi oyuncuların yer aldığı, sinema dünyasının büyük bir merakla beklediği Şahmaran Dizisi Netflix üzerinde yayına girdi. Konusu ve hikayesi ile şimdiden Ekşi Sözlük ve Twitter platformlarda en çok konuşulan yapımların başında gelen Şahmaran dizisi oyuncuları ve bölüm özetlerini sizler için derledik. Şahmaran nerede çekildi, Şahmaran hikayesi ve konusu nedir gibi soruların ayrıntılı cevabını sizler için hazırladık. İşte Şahmaran nedir, Maran ne demek gibi araştırılan soruların detayları...


ŞAHMARAN DİZİSİ KONUSU NEDİR? 
Netflix üzerinde 20 Ocak 2023 Cuma günü yayına giren ve başrollerinde Serenay Sarıkaya, Burak Deniz ve Mert Ramazan Demir  gibi oyuncuların bulunduğu Şahmaran dizisi kısa süre içerisinde ses getirmeyi başarırken Ekşi Sözlük ve Twitter gibi platformlarda da günün konusu oldu. Peki kısa süre içerisinde Netflix'in en çok izlenen dizileri arasında yer almayı başaran Şahmaran konusu nedir, nerede çekildi ve oyuncuları kimler? İşte Şahmaran dizisi hakkında tüm merak edilenler!

ŞAHMARAN HİKAYESİ NEDİR?

Şahmeran yapımında Şahsu, üniversite akademisyen olarak Adana'nın yolunu tuttu. Burada seneler evvel annesini terk eden büyükbabası ile yüzleşir. Bu macerada kendisini Şahmaran'ın soyundan gelen ve adı Mar olan sıra dışı ve gizemli bir topluluk ortasında bulur. Büyükbabasına geçmişin hesabını soran Şahsu, Maran ile karşılaşır. 


ŞAHMARAN NEREDE ÇEKİLDİ?

Büyük bir ilgiyle takip edilen Şahmaran dizisinin çekimleri Adana, Tarsus ve Datça'da gerçekleşti. Serenay Sarıkaya'nın Şahmaran yapımı, Fİ'den sonra rol aldığı ikinci dizi oldu. Şahmaran ahengi açısından ise Beren Saat'in oynadığı Atiye dizisine benzetildi.


ŞAHMARAN GALASI DAMGA VURDU

Şahmaran dizisinin gala gecesi şıklık yarışına sahne olurken Serenay Sarıkaya'nın kıyafeti ise olay oldu. Galaya magazin muhabirlerinden yoğun ilgi olurken tüm oyuncularda hazır bir şekilde bulundu. Dizinin ilk gösterimi galada gerçekleşirken Şahmaran dizisi ilk kez 20 Ocak 2023 tarihinde Netflix'te yayına girdi.


ŞAHMARAN OYUNCULARI KİMLER?

Başrollerin Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz'in olduğu Şahmaran dizisinin oyuncu kadrosu da oldukça güçlüydü. İlk sezonu 8 bölüm süren Şahmaran oyuncuları ise şu şekilde:

Mustafa Uğurlu,
Mert Ramazan Demir,
Hakan Karahan,
Elif Nur Kerkük,
Mehmet Bilge Aslan,
Ekin Gökgöz,
Berfu Halisdemir,
Nilay Erdönmez,
Ayşe Lebriz Berkem,
Mert Doğan,
Ece Ertez


ŞAHMARAN 1. BÖLÜM ÖZETİ

Şahsu, dedesiyle yüzleşmek için yabancı bir şehre gelir ve burada Maran'la tanışır. Maran kehanete inanmadığı için Şahsu'dan uzak durur. Fakat çok geçmeden ilk alamet gerçekleşir. 


ŞAHMARAN 2. BÖLÜM ÖZETİ

Anavarza Kalesi'nde yaşananlar, insanların da Marların da endişelerini artırır. Etrafında olağan dışı bir şeyler olduğundan şüphelenen Şahsu, Maran'la gitgide yakınlaşmaktadır. 


ŞAHMARAN 3. BÖLÜM ÖZETİ

Şahsu yılanlarla korkutucu bir olay yaşar. Bu olay, Şahsu'ya dedesiyle sandığından daha çok ortak noktası olduğunu gösterecek ve Maran'a doğru bir adım atma cesareti verecektir.


ŞAHMARAN 4. BÖLÜM ÖZETİ

Kehanet yaklaşmakta, Şahsu'nun etrafındaki çember daralmaktadır. Maran, onu hayati bir tehlikeden kurtarmak için sınırları aşınca, Şahsu artık Maran'dan da şüphelenmeye başlar. 


ŞAHMARAN 5. BÖLÜM ÖZETİ

Şahsu, efsaneyi araştırmaya başlamıştır. Marlar farkedince Maran hızla şahsu'yu alıp uzaklaştırır. Ne var ki, karanlık peşlerindedir. Ve yeni hedefi Cihan'dır.


ŞAHMARAN 6. BÖLÜM ÖZETİ

Maran ve Şahsu, mecburen uzak kalınca beklediği fırsat Cihan'ın ayağına gelir. Arun'un etkisine giren Cihan, Şahsu'yu da kendisini de tehlikenin kalbine kadar götürecektir.


ŞAHMARAN 7. BÖLÜM ÖZETİ
Şahsu artık neye inanacağına karar vermek zorundadır. Dedesi ise tuhaf davranışlar sergilemeye başlar. Marlar o gece bir şenlik düzenler. Ve şenlikte son alamet kapıya dayanır.

ŞAHMARAN 8. BÖLÜM ÖZETİ

İnsanların, yılanların ve aşkın kaderinin çizileceği gün gelip çatar. Şahsu ve Maran büyük bir yüzleşme yaşar. Geriye tek bir soru kalır: Gerçekleri kabul edilen Şahsu, kehaneti kabul edecek midir?

MARAN NE DEMEK?
Daha çok güney, orta ve doğu Anadolu resimlerinde, masallarında, hikâyelerinde rastlanan, bellerinden aşağısı yılan üstü ise insan şeklinde tanımlanan, insanların derdine deva olabilen doğaüstü yaratıklar. Ayrıca eşanlamlı olarak kullanılan, Erbüke, Türk halk inancında yarı insan yarı yılan olan varlıktır. Erböke de denir. Bu varlıkların başında Yılan Ana ve/veya Yılan Ata bulunur. Dişi olanları için “İşbüke” kullanılır.

Yeraltında bir dünyada yaşayan, akıllı ve iyicil maranların başında Şahmeran adlı bir ece vardır. Şahmeran'ın -insanlarca- öldürüldüğünü henüz bilmeyen, bu nedenle 'Şahmeran geleneği' olarak sürdürdükleri derde deva olma işine devam eden meranların Şahmaran'ın ölümünü duydukları an Meran Ülkesinden çıkıp insanların yaşadıkları şehirleri basacakları ve yerle bir edecekleri söylenir.

FAZIL SAY'DAN ŞAHMARAN TEPKİSİ

Türkiye'nin  yetiştirmiş olduğu en ünlü piyanistlerin başında gelen Fazıl Say, Şahmaran dizisiyle ilgili çarpıcı yorumlarda bulunarak, "Şahmaran dizisini denedim daha ikinci bölümde 'oğlan kızı nasıl götürür'e bağladı. Bıraktım. Bıktım. Böyle Şahmaran mı olur ulan? Bıktık felsefesizlikten, klişelerden, kısıtlılıktan, aşamamaktan, uçamamaktan, ucuzluktan ve reytinginizden. 10 üzerinden bir!" dedi



 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —