Tarih: 10.06.2023 17:30

Keneler ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Tehlikesi: Amasya'da Yaşanan Vaka

Facebook Twitter Linked-in

Amasya'da bir vatandaşın bahçesinde boynuna kene yapışması sonucu Samsun'daki hastanenin acil servisine başvurduğu belirtildi. Sağlık personeli tarafından keneler çıkarıldı. Keneler, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına ve ölümlere yol açabilen bir tehlike olarak piknikçiler ve tarım işçileri için endişe verici bir durum oluşturmaktadır. Son bir ay içerisinde Sivas'ta üç kişi ve Amasya'da yaşayan bir kadın KKKA hastalığı teşhisiyle hayatını kaybetmiştir.

Samsun'da yaşayan ve Amasya'daki kendi tarlasında çalışmak üzere günlük ziyarette bulunan dört çocuk babası Münir Ateş (58), dün akşam evine döndüğünde boynundaki keneyi fark etmiştir. Münir Ateş, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne başvurarak sağlık görevlileri tarafından kenenin çıkarılmasını sağlamıştır. Kan tahlili yapılan Ateş, sağlık açısından takip altına alınmıştır.

Münir Ateş, "Amasya'daki bahçemize gittim ve eve döndüm. Et beni olduğu için oğluma gösterdim. Oğlum sağlıkçı olduğu için bir kene olduğunu söyleyince hemen hastaneye geldik" şeklinde konuştu. KKKA hastalığına neden olan keneler özellikle Amasya, Tokat, Çorum ve Sivas çevresinde her yıl nisan ve ekim ayları arasında görülmektedir.

Uzmanlar, vücuda yapışan kenelere müdahale edilmemesi ve bunun yerine hastanede sağlık personeli tarafından çıkarılması gerektiği konusunda uyarılarda bulunmaktadır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —