Tarih: 10.11.2022 16:02

Ihlamur nasıl demlenmeli? En Lezzetli Ihlamur Demleme Yöntemleri!

Facebook Twitter Linked-in

Ihlamur, Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yetişen Temmuz ve Ağustos aylarında toplanarak güneşte kurutulan bir bitkidir. Mis gibi kokusuyla kendine hayran bırakan ıhlamur, ebegümecigiller familyasından gelmektedir. Halk arasında yüzyıllardır çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan ıhlamur, Tilia olarak bilinen ıhlamur ağacından (lime tree) elde edilir. Ateş düşürmeden öksürüğe, damar sertliğinden kas spazmlarına kadar uzanan faydaları sayesinde uzman doktorların önerdiği ıhlamur doğru bir şekilde kaynatıldığında daha da faydalı olacaktır. Sağlığa faydalı çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan bölümü sarı ve beyaz renklerde açan çiçekler ve yapraklarıdır. Çiçekler bahar aylarında açar ve bu mevsimde toplandıktan sonra kurutulmaktadır. Kalp seklinde olan bu çiçekler 5 ve 10 santim uzunluğa kadar büyümektedir. Ihlamur ağacı kabuğu gri olmakla beraber yumuşak ve liflidir. 

Bazı insanlarda hassas vücutlarından dolayı reaksiyonlar gözlenebilir. Bu durumda doktora başvurulması gerekir. Ihlamur, belirtilen miktarlarda kullanıldığında stresten ve soğuk algınlığından uzak bir yaşamı beraberinde getirir.

DOĞRU IHLAMUR NASIL YAPILIR?

Yani ilk önce ıhlamur demlikte kaynayarak içerisinde bulunan pisliği atmış oluyor daha sonrasında başka bir kaba aldığımızda demlenmiş oluyor.

Bu yöntem ile yapılan ıhlamur tam bir şifa deposu, afiyet olsun.... 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —