Tarih: 19.11.2022 12:26

Under the Queen's Umbrella Nerede Çekiliyor? Under the Queen's Umbrella Gerçek bir hikayeye mi dayalı?

Facebook Twitter Linked-in

Başrollerini Kim Hye-Soo, Kim Hae-Sook ve Choi Won-Young'un paylaştığı dizi, izleyicilere kraliyet ailesinin dinamikleri ve onlardan beklenen beklentiler hakkında bir fikir veriyor. Çarpıcı görselleriyle, gösterinin nerede çekildiğini merak etmemek mümkün değil. Ayrıca dizinin tarihsel açısı, dizide anlatılan olayların gerçek olaylara dayanıp dayanmadığını pek çok hayrana yöneltti. Aynı şeyi keşfetmek için buradayız!

Under the Queen's Umbrella Gerçek Bir Hikaye mi?

Hayır, 'Under the Queen's Umbrella' gerçek bir hikayeye dayanmamaktadır. Park Ba-Ra tarafından yazılan dizinin çoğu bölümünü Kim Hyung-Sik yönetiyor. Dizi, Kore tarihinin iyi bilinen bir döneminde geçen komik bir hikaye sunarken, karakterler ve olaylar gerçek hayattaki hiçbir şeyden ilham almıyor. Yine de bu, gösterinin tamamen gerçekçi unsurlardan yoksun olduğu anlamına gelmez. Aslında masal döneminde kadınlardan beklentilere ve eğitim sisteminin toplumun seçkin üyeleri için nasıl çalıştığına güzel bir şekilde ışık tutuyor.

Kraliçe Im Hwa-Ryeong'un yaşamı boyunca davranışlarındaki değişiklik, başkalarının ona nasıl davrandığının bir kanıtıdır. Bir zamanlar tatlı ve dingin kadın, parçası olmaya zorlandığı sözlü savaşla mücadele etmek için bir dönüşüm geçirdi. Benzer şekilde, kraliyet ailesi üyelerinin, nüfusun yalnızca en üstteki %1'lik kesimine sunulan bir eğitim sistemini karşılayabildikleri için ayrıcalıklarını tasvir ediyor. Bununla birlikte, gösterinin farklı karakterler arasındaki etkileşimlerle ilgili birkaç tarihsel yanlışlığı var.

Joseon döneminde, özellikle kraliyet ailesi içinde, norm olacak kibar toplumun kuralları tam olarak tasvir edilmemiştir. Dizide gösterilen iftira ve lakap miktarının büyük olasılıkla kara komedisinin bir sonucu olduğu kabul edilir, ancak dizideki karakterlerin davranışları, modern dünyadan insanların bu gibi durumlarda nasıl davranacağına daha çok benzer. Başka bir deyişle, gösteri, izleyiciler için benzersiz bir deneyim yaratmak için çağdaş davranış kalıplarını ve tarihi ortamları birleştiriyor.

Ayrıca, ayrıcalık unsurları ve cinsiyet beklentileri çağdaş dünyada iyi bir şekilde tercüme edilir. 'Kraliçenin Şemsiyesinin Altında' hikayesi tamamen kurgu olsa da, insanların çok sayıda karakterle empati kurmasını sağlıyor. Bunun nedeni muhtemelen gösteride tasvir edilen mücadelelerin ilişkilendirilebilir doğasıdır. Ek olarak, gösterinin mizahi doğası, hikaye mutlu bir şekilde devam ederken, birini favorilerini aramaya zorluyor.

Under the Queen's Umbrella Çekim Mekanları

Under the Queen's Umbrella 'Kraliçenin Şemsiyesi Altında' Güney Kore'de, özellikle Mungyeong ve Kuzey Jeolla Eyaletindeki çeşitli yerlerde çekildi. Gösterinin açılış tekrarı için ana fotoğraflar görünüşe göre Nisan 2022'de başladı. Öyleyse, Netflix dizisinde görünen yerlere daha yakından bakalım, olur mu?

Kuzey Jeolla Eyaleti, Güney Kore

Güney Kore'deki Kuzey Jeolla Eyaleti, AKA Jeonbuk, 'Kraliçenin Şemsiyesi Altında' için birincil çekim yerlerinden biri olarak hizmet veriyor. Bölge, Joseon döneminde önemli bir dönüm noktası olan Jeonju şehrine ev sahipliği yapmaktadır. 15. yüzyıldan kalma bir taşra okulu olan Jeonju Hyanggyo, 139 Hyanggyo-Gil, Wansan-Gu, Jeonju, tarihi dramanın ana zeminidir.

Benzer şekilde, 99 Girin-Daero, Pungnamdong 3(sam)-Ga, Wansan-Gu, Jeonju adresindeki Jeonju Hanok Köyü, dizinin sahnelerini çekmek için kullanılıyor. Kuzey Jeolla Eyaleti, 1447 Yocheon-Ro, Geum-Dong'da Gwanghanruwon Bahçesi'nin bulunduğu Namwon şehrine de ev sahipliği yapmaktadır. 1419'da Hwang Hui Jeongseung tarafından inşa edilen botanik alan, Kore şovunun çekim noktalarından biri.

Mungyeong, Güney Kore

Netflix dizisinin oyuncu kadrosu ve ekibi, Kuzey Gyeongsang Eyaletindeki Mungyeong'da önemli sahneler kaydetti. Spesifik olarak, ilk sezondaki birkaç sahne, 932 Saejae-Ro'da bulunan bir çekim alanı olan Mungyeong-Saejae Açık Set'te çekildi. KBS stüdyosu olarak da bilinen kompleks, Mungyeong-Saejae Geçidi'ni kopyalar. Mekan Mungyeong-Saejae Eyalet Parkı'nın bir parçası ve 'Bossam: Steal the Fate' ve 'Kingdom' da dahil olmak üzere birçok sevilen Kore projesini çekmek için kullanıldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —