Tarih: 20.03.2023 17:20

Vali Kemal Çeber’den Nevruz Bayramı Mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Tarih boyunca ortak bir kültürü ve medeniyeti paylaşmış, sevinçte, kederde kader birliği yapmış, yaşadığı her türlü güçlüğü ve zorluğu birlik ve beraberlik içerisinde atlatan milletimiz, birbirine sarsılmaz bağlarla kenetlenmiştir.

Kış mevsiminin sona erip, baharın başlangıcını müjdeleyen ve aynı zamanda bolluğun ve bereketin sembolü olan Nevruz ‘Bahar bayramı’ da paylaşımcı ve bütünleştirici niteliğiyle milletimiz tarafından binlerce yıldır büyük bir coşkuyla kutlanmaktadır.

Orta Asya’dan Balkanlara kadar uzanan geniş coğrafyada doğanın uyanışıyla birlikte kutlanan Nevruz,  baharın gelişini müjdeleyen, aynı zamanda yeniden dirilişin, bolluğun ve bereketin sembolü, birlik, beraberlik ve kardeşliğe vesile olan özel bir gündür.

Unutulmamalıdır ki geçmişten günümüze farklı kültür ve dini inançlara sahip insanların dostluk, kardeşlik ve sevgi hisleri ekseninde sıkı sıkıya kenetlendiği ülkemizdeki bu hoşgörü anlayışı, kültürel mirasımızı yaşatan en büyük zenginliğimizdir. Asırlardır her türlü güçlüğü birbirine destek olarak aşmayı bir yaşam biçimi haline getirmiş aziz milletimiz, dün olduğu gibi bundan sonra da nice bayramları huzur ve mutluluk içerisinde beraberce kutlayacaktır.

Sadece ülkemizde değil, çok geniş bir coğrafyada kutlanan baharın uyanışını simgeleyen, birliğin, kardeşliğin adı olan, bolluk ve bereketi çağrıştıran “Nevruz Bayramı’nın” deprem ile birlikte asrın felaketini yaşayan başta ülkemiz olmak üzere, gönül coğrafyamıza ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —